کلینیک دندانپزشکی نعمت الهی، به عنوان مقصدی برجسته و مورد اعتماد برای انجام کامپوزیت دندان در خدمت شماست. با تیمی از دندانپزشکان ماهر و با تجربه، ما به شما اطمینان میدهیم که بهترین مراقبت و درمان را برای حفظ و بهبود لبخندتان دریافت میکنید. کامپوزیت یک فرآیند مدرن و کم درد است که به شما امکان میدهد تا دندانهای خود را به شکلی زیبا و طبیعی تر ترمیم کنید. با استفاده از مواد با کیفیت برتر و تکنیکهای پیشرفته، ما به شما وعده میدهیم که لبخندی جذاب و جلبکننده خواهید داشت. جهت تعیین وقت و مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید و به دنیایی از لبخند زیبا و اعتماد به نفس وارد شوید.
لبخند سفید و براق
بدون درد و آسیب
دوام بالا بدون آسیب
بیش از 20 درصد از بزرگسالان ایالات متحده و بیش از یک سوم افراد در همه گروه های سنی در سراسر جهان حداقل یک بار پوسیدگی دندان را تجربه می کنند. کامپوزیت های دندانی مبتنی بر رزین از سال 1981 به عنوان مواد ترمیمی در درمان پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار می گیرند. کامپوزیت راه حلی برای رفع آسیب های جزئی یا شکاف در دندان ها می باشد. کامپوزیت معمولاً برای پر کردن تراش، شکستگی یا شکاف بین دندان ها یا برای رفع تغییر رنگ استفاده می شود. رزین کامپوزیتی به دندان متصل شده و شکل می گیرد تا ظاهر اولیه آن بازگردد. رنگ رزین با دندان های شما مطابقت دارد بنابراین به نظر می رسد که یک قسمت طبیعی دندان است و می تواند ظاهری زیبا به دندان شما اعطا کند.
کامپوزیت یک روش غیر تهاجمی است که می تواند جایگزین روش های پردردسرتری مثل روکش دندان و لمینت کردن باشد. انجام کامپوزیت ونیز دندان معمولاً تنها به یک بار مراجعه به دندانپزشک نیاز دارد. کامپوزیت کردن یک راه سریع و موثر برای رفع مشکلات جزئی و مسائل زیبایی است. طی انجام کامپوزیت دندان تنها نیاز است سطح دندان کمی زبر شود تا رزین به آن بچسبد؛ در نتیجه ساختار دندان سالم باقی می ماند. برخلاف لمینت کردن و عصب کشی دندان که ممکن است قسمتی از دندان به طور دائمی برداشته شود. متخصصین باتجربه ی ما در کلینیک دندانپزشکی نعمت الهی در طی ویزیت تمام این ویژگی ها و مزایا را به جزئیات برای شما شرح خواهند داد و در تمام مسیر در کنار شما هستند.
کامپوزیت چه مزایایی دارد؟
مزایای استفاده از کامپوزیت به شرح زیر است:
- سرعت عمل بالا: با تابیدن اشعه ماوراء بنفش، کامپوزیت دندان به سرعت سفت میشود.
- بهبود سریع دندان و لبخند: بدون آسیب به دندان، کامپوزیت لبخند شما را بهبود میبخشد.
- جایگزین اقتصادی: گزینه اقتصادی برای روکش و لمینت دندان.
- کمترین تهاجم: فرایند کمتر تهاجمی با تکمیل در یک نوبت.
- دوام بالا: با مراقبتهای بهداشتی، کامپوزیت دندانها سالها دوام میآورند.
- مقرون به صرفه: پرکردن و ترمیم دندان با کامپوزیت اقتصادیتر است.
- ایمنی: مواد کامپوزیت ایمنی بالایی دارند.
- مقاومت بالا: کامپوزیت دندانها قویتر و مقاومتتر هستند.
انواع کامپوزیت های موجود برای دندان
ماکروفیل: اولین کامپوزیتهایی که وارد بازار شدند، ماکروفیلها بودند. پرکنندههای ماکرو دارای ذراتی با اندازهی 10 تا 50 میکرومتر هستند. این ذرات بزرگ بسیار مستحکم هستند، اما زیبایی معمولی دارند و صیقل دادن نهایی آنها بسیار دشوار است. مشکل پولیش با ماکروفیلها به علت اندازه بزرگ ذرات پرکننده بوجود میآید. برخی از این ذرات بزرگ هستند و با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند. آنها در ماتریس رزینی کامپوزیت به صورت "پوسته به پوسته" قرار میگیرند. امروزه کامپوزیتهای ماکروفیل به طور گسترده استفاده نمیشوند.
میکروفیل: میکروفیلها اولین بار در اواخر دهه 1970 به بازار عرضه شدند. اندازه ذرات زیر 100 نانومتر است. میکروفیلها برخلاف ماکروفیل، قابلیت پرداخت پذیری و زیبایی بیشتری دارند اما در ایجاد مقاومت، ضعیفتر عمل میکنند. میکروفیلها آنقدر قوی نیستند که بتوانند در برابر نیروهای فشاری در قسمت پشتی دندان ها مقاومت کنند.
هیبرید: میکروهیبریدها کامپوزیتهای دندانی هستند که قدرت پرکنندههای ماکرو و قابلیت پرداخت پذیری میکروفیلها را با هم دارا میباشند. هیبریدها حاوی ترکیبی از ذرات بین 10 تا 50 میکرومتر و همچنین ذرات 40 نانومتر هستند.
نانوکامپوزیت: جدیدترین نسل کامپوزیتها، نانوکامپوزیتها هستند. نانوکامپوزیت حاوی ذرات 20 نانومتری است. ذرات نانوکامپوزیت در کنار هم جمع شده و نانوساختارها را تشکیل میدهند. این عمل سبب میشود ذرات کوچکتر کنار هم قرار گیرند و به عنوان ذرات بزرگتر عمل کنند؛ در نتیجه باعث افزایش استحکام، مقاومت در برابر سایش و قابلیت پرداخت میشود.
آیا کامپوزیت های دندانی ایمن هستند؟
پر کردن دندان با کامپوزیت در سالهای اخیر به سرعت جایگزین پر کردن با آمالگام شده است و اغلب دندانپزشکان اعتقاد دارند که رزین کامپوزیت برای سلامت دندانها مضر نیست. هرچند، برخی نگرانیها نسبت به اینکه مواد ساخت کامپوزیت حاوی BPA بودن آن ها وجود دارد. اما، دندانپزشکان به برخی حقایق اساسی اشاره میکنند. آنها معتقدند که تحقیقات نشان نداده است که BPA در رزینها مضر باشد و مقدار بسیار کمی از Bis-GMA در آنها وجود دارد که برای بیماران ایمن است. بنابراین، نگرانیهای بهداشتی نسبت به رزینهای کامپوزیت بیاساس است و شواهد کافی برای اثبات تهدید BPA برای سلامت انسان وجود ندارد. بنابراین، کامپوزیت یک گزینه کاملاً ایمن و سالم برای استفاده در درمانهای دندانی یا بهبود زیبایی و حفاظت از دندانها در برابر پلاکهای میکروبی است.
کامپوزیت چه معایبی دارد؟
پرکردگی های کامپوزیتی به اندازه آمالگام قوی نیستند، اما همچنان کاملاً قوی به شمار می آیند و می توانند سال ها دوام بیاورند. بن سالانه تا 3-11 درصد برای دندان های خلفی و قدامی گزارش شده است. پوسیدگی ثانویه و شکستگی حاشیه کامپوزیت دندان از دلایل اصلی شکست های ترمیم است.
مراحل انجام کامپوزیت دندان
فرآیند کامپوزیت دندان به چند مرحله اصلی تقسیم میشود. در زیر مراحل انجام کامپوزیت دندان را توضیح دادهام:
1. تعیین رنگ:
در ابتدا، دندانپزشک با استفاده از چارت رنگهای دندان، یکی از رنگ هایی که طبیعی است را با دندان بیمار تطبیق میدهد.
2. آمادهسازی دندان:
سطح دندانی که نیاز به کامپوزیت دارد، با استفاده از تراش یا ابزارهای دندانپزشکی دیگر آمادهسازی میشود. این مرحله شامل حذف بخشهای آسیبدیده یا دچار تغییرات است.
3. اتیچ:
سپس یک ماده اتیچ بر روی سطح دندان اعمال میشود تا باعث افزایش چسبندگی کامپوزیت به دندان شود.
4. لایهدهی کامپوزیت:
کامپوزیت به صورت لایه به لایه بر روی سطح دندان اعمال میشود. هر لایه با استفاده از یک لیزر سفت می شود.
5. مدلسازی و اصلاح:
دندانپزشک پس از اعمال هر لایه کامپوزیت، آن را مدل میکند و شکل آن را به شکل طبیعی دندان تغییر میدهد. این مرحله شامل اصلاح شکل و اندازه کامپوزیت بر اساس نیازهای بیمار است.
6. پلیمریزاسیون:
بعد از اعمال لایههای مورد نیاز، یک دستگاه نور خاص بر روی کامپوزیت متمرکز میشود تا پلیمریزه شود. این مرحله باعث سفت شدن کامپوزیت و اتصال آن به دندان میشود.
7. تنظیم شکل:
پس از پلیمریزاسیون، دندانپزشک شکل نهایی کامپوزیت را تنظیم میکند و به دندان شکل طبیعی میدهد.
8. پولیش:
در مرحله نهایی، سطح کامپوزیت پولیش میشود تا آن را صیقل دهد و به دندان طبیعی مشابهت دهد.
با انجام این مراحل، کامپوزیت دندان به عنوان یک جایگزین زیبایی و عملکردی برای دندانهای آسیبدیده یا تغییر شکل شده به کار میرود.
کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
کامپوزیت دندان به عنوان یک روش ترمیمی زیبایی و ترمیمی برای افرادی با شرایط مختلف مناسب است. در زیر شرایطی که استفاده از کامپوزیت دندان معمولاً مناسب است را بررسی میکنیم:
1. ترمیم دندانهای ناقص یا شکسته:
کامپوزیت دندان میتواند برای ترمیم دندانهای ناقص یا شکسته به عنوان یک گزینه موثر باشد. این ماده قادر به تطابق با رنگ و شکل دندان طبیعی است و امکان بازسازی بخشهای آسیبدیده را فراهم میکند.
2. ترمیم دندانهای دچار تغییر رنگ:
اگر دندانها دچار تغییر رنگ شدهاند و افراد میخواهند رنگ طبیعی دندانهای خود را بازیابی کنند، کامپوزیت دندان میتواند گزینه مناسبی باشد. این ماده اجازه میدهد رنگ دندانها را با دندانهای مجاور به خوبی تطبیق دهد.
3. تصحیح اندازه و شکل دندان:
کامپوزیت دندان قابلیت تصحیح اندازه و شکل دندان را دارد. این ویژگی میتواند برای اصلاح دندانهای کوچک، شکل غیر منظم مورد استفاده قرار گیرد.
4. پرکردن شکافها:
اگر دندانهایتان شکافهایی دارند، کامپوزیت دندان میتواند برای پرکردن این فاصلهها و بهبود زیبایی مناسب باشد.
5. ترمیم دندانهای دچار خوردگی:
برخی از افراد دندانهایی دارند که به مشکل خوردگی خوردهاند. کامپوزیت دندان میتواند به عنوان یک راه حل ترمیمی برای این موارد مورد استفاده قرار گیرد.
6. تصحیح شکل لبههای دندان:
اگر لبههای دندانها خورده شده یا آسیب دیدهاند، کامپوزیت دندان میتواند به عنوان یک روش تصحیحی برای بهبود شکل و زیبایی لبههای دندانها مورد استفاده قرار گیرد.
با این حال، قبل از انجام هر تصمیمی در مورد ترمیم دندان با کامپوزیت، مهم است که با دندانپزشک خود مشورت کرده و نظرات و توصیههای او را دریافت کنید.