درمان ریشه دندان

ریشه یا عصب دندان، وظیفه رساندن مواد مغذی به دندان را دارد. چنانچه عصب دندان دچار مشکل شود، می‌توان از طریق گزینه‌هایی نظیر عصب کشی دندان، بافت آسیب دیده را خارج نمود تا پوسیدگی و مشکل به سایر قسمت‌های دندان یا بافت لثه سرایت نکند.
درمان ریشه یا درمان اندودنتیک، روشی درمانی برای نابودی عفونت های دندان همراه با جراحی لثه است. درمان ریشه همچنین می تواند از دندان در برابر عفونت های آینده محافظت کند. دو بخش تاج و ریشه، ساختارهای اصلی دندان می باشند. تاج عمدتا بالای لثه قرار دارد و ریشه ها در زیر آن قرار می گیرند. ریشه ها، عامل اتصال دندان به استخوان فک متصل می باشند.

کانال ریشه بخشی از دندان است؛ قسمتی توخالی که بافت عصبی، رگ های خونی و سایر سلول ها در آن قرار گرفته اند و به آن پالپ نیز گفته می شود. پالپ دندان را تغذیه می کند و مواد مورد نیاز بافت های اطراف را تأمین می کند. اعصاب در پالپ دمای سرد و گرم را به عنوان درد حس می کنند. در صورت بروز عفونت یا پیشرفت شدید پوسیدگی دندان، عمل درمان ریشه با هدف حذف عفونت و اعصاب آسیب دیده انجام می گردد مانند پروتز دندان . در طی درمان ریشه، بافت عصبی و عفونت موجود برداشته می شود در نتیجه، بیمار دیگر از دندان درد رنج نخواهد برد.
در این صفحه، قصد داریم به طور مفصل درباره عصب کشی دندان صحبت کنیم. با کلینیک دندانپزشکی دکتر نعمت اللهی همراه باشید...

درمانی بدون درد

حین درمان دردی نخواهید داشت

با استفاده از جدیدترین متد

توسط روتاری و اپکس فایندر

توسط کادر پزشکی مجرب

مخصصین مجرب درمان ریشه

درمان مجدد ریشه

برای احیای دندان عصب کشی شده

مزایای درمان ریشه دندان

روش درمان ریشه در 92 درصد مواقع موفقیت آمیز است. درمان ریشه برای حفظ سلامتی شما واجب است. در صورت عدم درمان، با گذشت زمان عفونت فقط بدتر می شود. بزرگترین مزیت این روش این است که در آینده نیازی به کشیدن دندان نیست. در نهایت، با وجود موارد ذکر شده، درمان ریشه انتخابی معقول و صحیح در بازگرداندن سلامت دهان و دندان های شما است.

معایب درمان ریشه دندان

بافت عفونی اغلب اوقات از انتهای ریشه پخش می شود و ممکن است لثه ها را آلوده کند. عفونت در اکثر مواقع به سادگی درمان می شود اما تا زمان حذف منبع عفونی، درد ادامه دارد. شکل کانال های دندانی نامنظم است و اگر دندانپزشک مجرب نباشد، ممکن است با اندازه نگرفتن دقیق یا حفاری اشتباه، به بیمار آسیب وارد کند یا تمیز کردن کامل عفونت شکست بخورد. در صورت حذف نشدن عفونت و تمیز نکردن کامل، امکان آلوده شدن و عود مجدد عفونت وجود دارد. درمان ریشه همیشه با درد همراه است، اما به هر حال حین عمل، درد بسیار کمی حس خواهید کرد.

روش های عصب کشی دندان

روش‌های عصب کشی دندان

خدمات دندانپزشکی شامل مواردی نظیر بلیچینگ، ترمیم، روکش، ایمپلنت، عصب کشی و... می‌شود. روش‌ها، مواد بکار رفته و هزینه‌های هر کدام از این خدمات نسبت به یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، قیمت بلیچینگ با هزینه‌ای که برای جرمگیری دندان پرداخت می‌شود، فرق دارد.
درمان ریشه دندان یکی از خدماتی است که در کلینیک دندانپزشکی انجام شده و شامل روش‌هایی برای خارج‌سازی عصب می‌شود که در آن‌ها، بافت آسیب دیده خارج شده و کانال ریشه به خوبی تمیز می‌شود. سپس، درون کانال و قسمت‌های از بین رفته دندان، با مواد پرکردنی مخصوص، پر می‌شود.
این کار برای جلوگیری از سرایت پوسیدگی و اصلاح طرح لبخند صورت می‌گیرد. چنانچه پالپ آسیب دیده خارج نشود، احتمال اینکه کل دندان دچار پوسیدگی شود و حتی دندان‌های اطراف یا کل فک نیز درگیر این پوسیدگی شوند، وجود دارد. در چنین شرایطی، معمولا راهی جز کشیدن دندان باقی نمی‌ماند و برای پر کردن جای خالی دندان در فک، گزینه‌هایی نظیر پروتز دندان ارزان بررسی می‌شوند.

درمان عصب کشی دندان یا چیزی که به درمان ریشه معروف است، به سه روش انجام می‌شود که عبارتند از:

  • جراحی اپیکو
  • اندو یا عصب کشی
  • ری اندو یا عصب کشی مجدد

پس از عصب کشی، به دلیل اینکه ظاهر دندان با حالت طبیعی خود فاصله زیادی دارد، می‌توان از گزینه‌هایی نظیر روکش، لمینیت دندان و... برای داشتن یک دندان با ظاهر طبیعی استفاده نمود.
هزینه عصب کشی دندان در هر یک از این سه روش متفاوت است. در ادامه، به بررسی کامل این سه روش می‌پردازیم...

مراقبت ها بعد از درمان ریشه دندان

جراحی ایپکو

گاهی اوقات، به دلایلی نظیر درمان ریشه ناقص یا اشتباه، ضایعاتی در انتها یا اطراف ریشه دندان شکل می‌گیرند که معمولا همراه با درد و تورم هستند. این ضایعات در تصاویر رادیوگرافی مشهود می‌شوند و دندانپزشک می‌تواند محل قرارگیری آن‌ها را به دقت مشخص نماید.
در چنین مواقعی، برای حذف ضایعات اطراف ریشه، از جراحی ریشه دندان که به آن جراحی اپیکو، پری اپیکال، جراحی اپیکواکتومی یا جراحی آپیکو گفته می‌شود، استفاده می‌کنند. در جراحی اپیکو، دندانپزشک قسمتی از بافت لثه را برش داده تا به طور مستقیم، به انتهای کانال ریشه دسترسی داشته باشد.

به طور کلی، جراحی اپیکو به دلایل زیر توصیه می‌شود:

  • مشکلات آناتومیک دندان: برخی اوقات، به دلیل مشکلاتی نظیر انسداد، کلسیفیکاسیون یا خمیدگی ریشه، احتمال پر کردن کل کانال ریشه بسیار کم است. اولین گزینه برای حل این مشکل، درمان مجدد ریشه و دومین و آخرین گزینه، جراحی اپیکو می‌باشد.
  • ملاحظات ترمیمی: ممکن است به دلیل وجود روکش یا ترمیم‌های دیگر که تحت نظر دندانپزشک زیبایی انجام شده‌اند، ایجاد حفره از طریق سطح دندان سخت باشد و یا نتوان آنطور که باید، به انتهای کانال دسترسی داشت.
  • وجود پست و کور دندان: عصب کشی مجدد دندان‌هایی که تحت پست و کور قرار دارند، احتمال شکستن کانال ریشه در زمان در آوردن پست را افزایش می‌دهد. به همین جهت، برای درمان ریشه چنین دندان‌هایی، از روش جراحی اپیکال استفاده می‌شود.
  • خطا در زمان درمان ریشه: در صورتی که در زمان درمان ریشه، مواردی نظیر لک، شکستگی یا پرفوریشن ریشه اتفاق بیفتد، برای اصلاح درمان، از جراحی اپیکو استفاده می‌شود.
  • ایجاد ضایعات بزرگ بهبود نیافته: گاهی اوقات، این ضایعات حتی قبل از درمان ریشه وجود داشته‌اند و با عصب کشی به طور کامل حذف نشده‌اند.

عصب کشی یا اندو

زمانی که مراقبت از دندان به صورت مناسب انجام نشود، دندان دچار پوسیدگی عمیق شده و احتمال سرایت باکتری‌ها به ریشه وجود دارد. یکی از مواردی که می‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود، جرم و پلاک دندانی است. با جرمگیری به موقع و زودهنگام، می‌توان تا حد زیادی از ایجاد پوسیدگی و عصب کشی جلوگیری نمود. هزینه جرمگیری دندان به مراتب بسیار کمتر از گزینه‌های درمانی دیگر نظیر ترمیم، عصب کشی، روکش و... است.
عصب کشی یا اندو بدین صورت است که ابتدا تاج دندان از عفونت و پوسیدگی خالی شده و سوراخ‌هایی برای دسترسی به کانال ریشه ایجاد می‌شوند. قبل از انجام اندو، دندانپزشک از بیمار می‌خواهد که یک عکس رادیولوژی از دندان مورد نظر تهیه کرده تا تعداد کانال‌ها و موقعیت قرار گیری آن‌ها را شناسایی کند.
کانال‌های ریشه به طور کامل از پالپ خالی شده و انتهای آن‌ها با مواد کاملا گیاهی که از صمغ گیاهان بدست آمده، پر می‌شوند. سپس، با استفاده از سیمان مخصوص، صمغ در جای خود قرار گرفته و دندانپزشک یک پانسمان بر روی دندان بیمار قرار می‌دهد.
پانسمان تا زمان مصرف کامل داروهای تجویز شده بر روی دندان باقی می‌ماند. مدت زمان بهبودی دندان معمولا بین 2 الی 3 هفته متغیر است و بستگی به وضعیت عفونت دندان و لثه بیمار دارد. پس از از بین رفتن علائم عفونت، دندانپزشک دندان را با مواد مقاوم (نظیر آمالگام) پر می‌کند.

مراحل درمان ریشه دندان
درمان ریشه، پالپ عفونی یا آسیب دیده را درمان و به ترمیم دندان، بدون نیاز به کشیدن، کمک می کند. در صورت وجود حفره عمیق، ترک خوردگی دندان یا پر شدن ناقص، باکتری ها می توانند وارد پالپ شوند. اگر باکتری ها از طریق دهانه ریشه به دندان نفوذ کنند می توانند باعث بروز عفونت در استخوان شوند باکتری ها در نهایت پالپ را از بین می برند. ناحیه پالپ در صورت آسیب دیدگی یا عفونت کردن، نمی تواند خود را ترمیم کند و بافت می میرد. درگیری عفونی به مرور زمان استخوان ها را ضعیف کرده و سبب تجزیه آن ها می شود. کم کم رباط های اطراف دندان متورم شده و دندان شل می شو.
آسیب پالپ، باعث حساسیت دندان به دمای بالا و پایین می شود. درد در زمان جویدن غذا، درد مداوم و ضربان دار از علائم این آسیب می باشند. بدون درمان، عفونت گسترش می یابد و شاید نیاز به جراحی فک باشد. در نهایت، دندان شل شده و باید کشیده شود. درمان ریشه معمولاً دندان را نجات می دهد و درد را از بین می برد و در اکثر موارد نیازی به کشیدن دندان نخواهد بود.

درمان ریشه مجدد یا ری اندو

درمان مجدد ریشه زمانی انجام می‌شود که درمان اولیه (اندو) به دلایل مختلف مانند نداشتن مهارت کافی از جانب دندانپزشک، عدم رعایت مراقبت بعد از درمان ریشه دندان و... موفقیت آمیز نبوده و عصب‌ها به طور کامل از کانال‌ها تخلیه نشده‌اند. باز بودن انتهای کانال نیز یکی از مواردی است که نیازمند درمان مجدد ریشه است. در صورت موفقیت آمیز نبودن اندو، احتمال گسترش پوسیدگی دندان از درون یا اطراف وجود دارد.
در صورتی که پوسیدگی دندان به قدری زیاد باشد که حداقل 50% از بافت دندان از بین رفته باشد، دندانپزشک درمان پست را پیشنهاد می‌کند. درمان پست بدین صورت است که پس از عصب کشی، یه قالب از دندان بیمار تهیه شده و به لابراتوار ارسال می‌شود. لابراتوار یک قطعه فلزی کاملا مطابق با قسمت‌های از دست رفته دندان می‌سازد.
در مراجعه بعدی، دندانپزشک قطعه فلزی را در جای خالی قرار داده و برای حفظ ظاهر دندان، به بیمار توصیه می‌کند که از روکش دندان استفاده کند. به این روش درمانی، "پست ریختگی" گفته می‌شود.
در صورت که آسیب به بافت دندان جزئی باشد، دندان توسط "پست فایبر" و بلافاصله پس از عصب کشی، ترمیم می‌شود. پست فایبر نیازی به قالب‎گیری یا ارسال به لابراتوار ندارد.

قیمت عصب کشی دندان

مراحل درمان ریشه دندان یا عصب کشی دندان

عصب کشی یا درمان ریشه دندان، طی مراحل خاصی توسط دندانپزشک متخصص انجام می‌شود. توجه داشته باشید که در صورتی که بیمار کمتر از 10 سال سن داشته باشد، می‌بایست برای دریافت خدمات دندانپزشکی، به دندان پزشکی کودکان مراجعه کند.
به طور کلی، مراحل درمان ریشه دندان عبارتند از:

عکس‌برداری و رادیوگرافی از دندان

در مراجعه اول، معمولا بیمار از درد، ناراحتی یا التهاب دندان خود خبر می‌دهد. دندانپزشک برای بررسی میزان ضایعه و شناسایی دقیق دندان یا دندان‌هایی که نیاز به عصب کشی دارند، از بیمار می‌خواد یک عکس رادیوگرافی از ناحیه مورد نظر تهیه کند. با مشاهده تصویر، می‌توان دندانی که دچار پوسیدگی شده، تعداد کانال‌ها و عمق آن‌ها را مشخص نمود.
چنانچه دندان آسیب دیده در قسمت جلوی دهان قرار داشته باشد، دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند بلافاصله پس از عصب کشی، روکش دندان جلو را انجام دهد تا ظاهر دندان‌ها حالت طبیعی خود را حفظ کنند.

انجام بی‌حسی و برداشتن تاج دندان

پس از درمان ریشه، دندان نسبت به قبل شکننده تر خواهد شد. دندان فاقد پالپ باید مواد مغذی مورد نیاز خود را از رباطی که دندان را به استخوان متصل می کند، دریافت کند. کمبود مواد مغذی به مرور زمان باعث می شود تا دندان ضعیف و ساختارش شکننده شود. استفاده از تاج به عنوان گزینه ی درمانی، باعث افزایش قدرت و مقاومت دندان می گردد. تا زمانی که تاج یا پر شدن کامل نشود باید از جویدن یا گاز گرفتن اجتناب کنید. پس از تکمیل این مرحله، می توانید مثل قبل از دندان هایتان استفاده کنید یا توسط بلیچینگ دندان دندانهای خود را سفید کنید.
از آنجایی که ریشه دندان حاوی عصب‌های زیادی است، کار با این ناحیه و خارج‌سازی پالپ آسیب دیده، می‌تواند بسیار دردناک باشد. به همین جهت، در همان ابتدای کار، دندانپزشک با استفاده داروی بیحسی، دندان و ناحیه را به طور کامل بی‌حس می‌کند.
سپس، با استفاده از ابزار دریل مخصوص (فرز توربین)، تمام قسمت‌های پوسیده را خارج کرده و برای دسترسی به کانال‌ها، سوراخ‌هایی بر روی تاج دندان ایجاد می‌کند.

تخلیه پالپ عفونی شده

در مرحله بعد، از طریق سوراخ‌های ایجاد شده، پالپ عفونی را با استفاده از ابزاری به نام Tooth File از کانال‌ها خارج می‌کند. کار خارج کردن پالپ نیازمند صبر و دقت زیادی است و به همین علت، دندانپزشک برای انجام این کار هیچ عجله‌ای به خرج نمی‌دهد و با دقت زیاد، تمامی قسمت‌های پالپ را خارج می‌کند. توجه داشته باشید که برخی از کانال‌ها به دلیل انحنا، نیازمند صرف وقت بیشتری هستند.

روکش دندان بعد از عصب کشی

تمیز کردن کانال ریشه

ابتدا دندانپزشک هر چیزی را که داخل کانال ریشه است بر می دارد. بیمار تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد و در اولین مرحله، سوراخی کوچک روی دندان تعبیه می شود. دندانپزشک سپس بافت های بیمار و مرده را با ابزار مخصوص تخلیه می کند.
پس از خارج‌سازی پالپ ملتهب، دندانپزشک با استفاده از سرم نمکی و محلول ضد عفونی‌کننده، کانال ریشه را به خوبی ضدعفونی می‌کند و تا جای ممکن آن را شستشو می‌دهد. پس از این مرحله، یک پانسمان موقت بر روی دندان قرار می‌گیرد و دندانپزشک از بیمار می‌خواهد برای از بین بردن التهاب و عفونت، چند روز به طور مداوم، داروی تجویز شده را مصرف نماید. مراجعه بعدی، بسته به وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار، حدودا دو هفته بعد خواهد بود.

پر کردن ریشه دندان

در مرحله بعد، دندانپزشک با استفاده از مواد و ابزار مخصوص، ناحیه توخالی را تمیز و ضد عفونی می کند. سپس، دندان با یک ماده لاستیکی مانند پر می شود. در نهایت با استفاده از سیمان چسبنده کانال ها کاملاً مسدود می شوند.
دندانپزشک قبل از پر کردن ریشه دندان، کانال ریشه را با استفاده از ابزار‌های مخصوص شکل می‌دهد تا برای دریافت مواد پرکردنی آماده شوند. سپس، بار دیگر کانال با سرم نمکی و محلول ضدعفونی‌کننده تمیز می‌شود.
برای پر کردن کانال، دندانپزشک از ماده‌ای لاستیک مانند به نام گوتاپرکا استفاده می‌کند. برای برداشتن قسمت‌های اضافی این ماده، از یک میله داغ استفاده می‌شود. سپس، با استفاده از سیمان چسب، انتهای کانال به خوبی آب‌بندی و پوشانده می‌شود تا بزاق و مواد خوراکی به داخل کانال ریشه نفوذ نکنند و محیطی برای رشد باکتری‌ها ایجاد نشود. در مرحله بعد، با استفاده از‌ گان آبچوراتور، به آرامی تمام کانال پر می‌شود.

در آخر، سوراخ‌های دسترسی نیز پر می‌شوند و سپس بر روی دندان، ترمیم لازم انجام می‌شود. در صورتی که سطح آسیب زیاد باشد، گزینه‌های ترمیم پیشرفته‌تر نظیر کامپوزیت و... بررسی می‌شوند. قیمت کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر نعمت اللهی با توجه به تعرفه‌های تعیین شده می‌باشد و بسیار کمتر از برخی از کلینیک‌های خصوصی با خدمات دندانپزشکی مشابه است.

مراجعه به پزشک بعد از عصب کشی دندان

عکس های مورد نیاز برای عصب کشی دندان

تصاویر رادیوگرافی، برای موفقیت درمان ریشه دندان مهم و حیاتی هستند. این تصاویر، می‌توانند تعداد کانال‌ها، محل قرارگیری آن‌ها و طول‌شان را به دقت نشان دهند. بدون داشتن چنین دانشی، دندانپزشک نمی‌تواند به درستی عصب کشی را انجام دهد و احتمال شکست اندو و نیاز به عصب کشی دوباره، افزایش می‌یابد.
همچنین در برخی مواقع، یک دندان دارای کانال‌های اضافی است و حدس زدن تعداد این کانال‌ها و موقعیت آن‌ها عملا کاری نشدنی و سخت است. در حال حاضر، تنها راه برای ارزیابی ریشه و کانال‌ها، تصاویر رادیو گرافی است که به صورت داخل دهانی (پری اپتیکال) یا خارج دهانی (CBCT) انجام می‌شود.

عکس رادیوگرافی CBCT

استفاده از روش رادیوگرافی CBCT در طی سال‌های اخیر، رواج زیادی داشته است. با این حال، برخی از دندانپزشکان اذعان داشته‌اند که به دلیل خطرات بالای چنین تصاویری، تنها باید در زمانی که مزایای آن‌ها بیشتر از خطرات‎شان است، استفاده شود.

عکس رادیوگرافی داخل دهانی

این نوع رادیوگرافی که به رادیوگرافی دیجیتالی یا پری اپتیکال معروف است نیز یکی از ابزارهای مهم برای تشخیص نوع درمان به شمار می‌رود. چنانچه تصاویر پری اپتیکال به درستی ثبت شوند، می‌توانند اطلاعات زیادی به دندانپزشک بدهند. کنتراست خوب، عدم وجود خطا در پردازش و حداقل 3 میلی متر فاصله نسبت به ناحیه پری اپتیکال، از ویژگی‌های یک تصویر رادیوگرافی داخل دهانی خوب است.
این تصاویر از زوایای مختلف (10 الی 30 درجه به صورت عمودی و افقی) گرفته می‌شوند. زاویه بیشتر، می‌تواند باعث همپوشانی دندان‌ها و از بین رفتن اطلاعات دقیق شود.

چه زمانی نیاز به عصب کشی دندان داریم؟

برخی از دلایلی که باعث می‌شوند به درمان ریشه نیاز پیدا کنیم عبارتند از:

  • تروما: آسیب و ضربه به دندان، می‌تواند منجر به ایجاد ترک و حفره شده و یا بدون ایجاد ترک، به ریشه دندان آسیب وارد کند. در چنین شرایطی، احتمال التهاب و عفونت ریشه افزایش می‌یابد.
  • شکستگی/ترک: گاهی اوقات، ترک‌هایی که بر اثر ضربه، خوردن غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم و... ایجاد می‌شوند، می‌توانند راه نفوذ باکتری‌ها به ریشه را باز کنند.
  • پوسیدگی: چنانچه پوسیدگی دندان به پالپ برسد، می‌تواند ریشه را عفونی و ملتهب کند.
  • درمان‌های قبلی: گاهی اوقات، درمان‌های قبلی که بر روی دندان انجام شده‌اند، می‌توانند احتمال آسیب به دندان را افزایش دهند و ریشه را ملتهب نمایند.

مراحل عصب کشی

درمان ریشه دندان چند جلسه است؟

تعداد جلسات عصب کشی، به نوع درگیری پالپ و وضعیت دندان بیمار دارد. در صورتی که ریشه به شدت ملتهب باشد و دندان در وضعیت بدی قرار داشته باشد، در جلسه اول، دندانپزشک کانال را خالی کرده و ادامه درمان را به بعد از از بین رفتن عفونت موکول می‌کند. بدین صورت، عصب کشی در دو مرحله انجام می‌شود.
چنانچه هدف از عصب کشی، ترمیم انتهای ریشه‌ای باشد که در اندو قبلی، به طور کامل بسته نشده، عصب کشی در 1 جلسه انجام می‌شود.
ترمیم پس از عصب کشی نیز نقش مهمی در تعداد جلسات مراجعه دارد. در صورتی که میزان آسیب به دندان زیاد نباشد، می‌توان بلافاصله پس از عصب کشی، دندان را ترمیم نمود. در غیر اینصورت، ترمیم به جلسه بعد موکول می‌شود و در صورت نیاز، از دندان بیمار یک قالب تهیه می‌شود تا برای بازسازی و ترمیم، یک بافت محکم و مقاوم برای دندان ساخته شود.

آیا درمان ریشه دندان درد دارد؟

خیر. عصب کشی دندان تحت بی‌حسی کامل انجام می‌شود و بیمار در حین عصب کشی، هیچ گونه درد و ناراحتی‌ای احساس نمی‌کند. چنانچه بیمار، استرس کنترل نشده و زیادی داشته باشد و یا بنا به هر دلیلی نتواند سر خود را بی‌حرکت نگه دارد، دندانپزشک گزینه‌هایی مانند داروی آرامبخش یا بیهوشی عمومی را بررسی می‌کند.
یکی از ترس های بزرگ در مورد این نوع درمان، وجود درد بیش از حد یا غیرقابل تحمل است؛ اما اگر درمان ریشه توسط یک جراح دندانپزشک مجرب و حرفه ای انجام شود، نسبتاً بدون درد خواهد بود. دردی که احساس می کنید، ناشی از عفونت است نه از درمان. درمان دردی ایجاد نمی کند بلکه به کاهش آن کمک می کند.
جراح دندانپزشک با بی حسی موضعی ریشه دندان و ناحیه اطراف آن را از بین می برد. بعد از عمل، بروز برخی از حساسیت ها طبیعی است. این درد و ناراحتی ها موقتی است و اغلب داروهای ضد درد بدون نسخه (OTC) برای تسکین آن کافی است. در صورت نیاز، دندانپزشک داروهای قوی تر مانند کدئین را برای تان تجویز خواهد کرد. بعلاوه ممکن است دندانپزشک برای درمان یا جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک تجویز کند.

آیا بعد از درمان ریشه دندان نیاز به روکش دندان داریم؟

لزوما خیر. روکش دندان در صورتی توصیه می‌شود که دندان در قسمت جلوی دهان قرار داشته باشد و یا وسعت پوسیدگی به قدری زیاد باشد که به یک روکش مقاوم برای حفظ و نگهداری دندان نیاز باشد.
معمولا از آن جایی که دندان‌های عصب کشی شده با مواد غیر همرنگ دندان (نظیر آمالگام و...) پر می‌شوند، با دندان‌های دیگر فرق داشته و باعث ناهمگونی می‌شوند. برای حل چنین مشکلی، دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند که در آینده، گزینه‌هایی نظیر روکش دندان را بررسی کند.
همچنین، در صورتی که قسمت زیادی از دندان شکسته باشد و یا از بین رفته باشد، خدمات جراحی لثه برای روکش انجام می‌شود تا روکش با استحکام و دوام بیشتری در جای خود ثابت شود و احتمال در آمدن یا جدا شدن آن به حداقل برسد.

درمان ریشه چند جلسه است

چند روز بعد از عصب کشی دندان را پر کنیم؟

این مورد نیز به آسیب دندان و شدت بافت‌های از دست رفته بستگی دارد. چنانچه پوسیدگی کم باشد و عفونت پالپ به لایه‌های زیرین و داخل کانال نرسیده باشد، دندانپزشک می‌تواند بلافاصله پس از عصب کشی، دندان را با مواد پرکردنی، ترمیم کند.
در صورتی که میزان آسیب به دندان زیاد باشد، احتمال اینکه درمان طولانی‌تر شده و نیاز به پست و کور داشته باشد، وجود دارد. توجه داشته باشید که متخصص ریشه، کار ترمیم و پر کردن دندان را انجام نمی‌دهد و برای ترمیم دندان عصب کشی شده، می‌بایست به دندان پزشک ترمیمی مراجعه نمایید.
گزینه‌های زیادی برای ترمیم و پر کردن دندان وجود دارد که یکی از آن‌ها، پر کردن دندان با لیزر است که باعث بالا رفتن دقت و ظرافت ترمیم می‌شود.
فاصله دقیق بین عصب کشی و پر کردن دندان، توسط دندانپزشک یا متخصص ریشه تعیین می‌شود. پس از مدت زمان تعیین شده، می‌توانید برای رزرو نوبت ترمیم دندان اقدام نمایید.

تا چه مدت بعد از درمان عصب کشی دندان نباید چیزی بخوریم؟

دندانپزشکان معمولا توصیه می‌کنند حداقل یک ساعت پس از درمان ریشه، از خوردن و آشامیدن خودداری نمایید. دقت کنید که پانسمان موقت، استحکام زیادی ندارد و بهتر است تا زمانی که دندان شما به طور موقت پانسمان شده است، از جویدن غذاهای سخت از آن قسمت از دهان خودداری نمایید.

 

مراقبت‌های پس از درمان ریشه دندان

با اینکه یک روز پس از عصب کشی، دیگر مانند گذشته درد و ناراحتی ندارید، اما می‌بایست برخی از نکات مهم را رعایت کرده تا به بهبودی کامل دندان و لثه دست پیدا کنید. برخی از مهم‌ترین نکاتی که پس از عصب کشی دندان باید رعایت کنید عبارتند از:

  •  تا زمان اتمام کامل عصب کشی (ترمیم نهایی) از خوردن غذاها و میوه‌های سخت خودداری نمایید.
  • دارو‌های تجویز شده توسط پزشک را به طور کامل و در زمان تعیین شده مصرف کنید.
  • در صورتی که پس از درمان ریشه، درد و ناراحتی احساس می‌کنید، از مسکن‌های تجویز شده استفاده کنید. چنانچه درد و ناراحتی بیش از 2 روز ادامه داشت، بهتر است به دندانپزشک مراجعه نموده تا علت دقیق را جویا شوید.
  •  زمانی که پانسمان موقت بر روی دندان قرار دارد، از کشیدن نخ دندان در اطراف دندان پانسمان شده خودداری کنید؛ چرا که احتمال کنده شدن پانسمان وجود دارد. مسواک زدن این نواحی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مراجعه به پزشک بعد از درمان ریشه دندان

اگر پس از درمان ریشه، علائم مشکوکی را مشاهده می‌کنید، بهتر است بلافاصله جهت بررسی و معاینه و فهمیدن علت آن، به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. برخی از این علائم عبارتند از:

  •  دردی که بیش از 2 الی 3 روز ادامه دارد؛
  •  التهاب و ورم اطراف دندان یا اطراف گونه‌ها؛
  •  آبسه و ضایعات دردناک در اطراف دندان عصب کشی شده؛
  • تغییر رنگ بافت اطراف دندان.

همچنین، برای بررسی و چکاپ دوره‌ای، بهتر است هر 6 ماه الی 1 سال یکبار، به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا در صورت بروز مشکل در دندان عصب کشی شده، هر چه زودتر آن را رفع کنید. 

عکس برای عصب کشی دندان

هزینه درمان ریشه دندان

قیمت درمان ریشه دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، هزینه درمان ریشه دندان‌های آسیب‎دیده به دلیل سطح دسترسی سخت، کمی بیشتر از دندان‌های جلویی است. همچنین، عوامل دیگری مانند تعداد کانال‌های دندان، عمق و میزان پوسیدگی و نوع و میزان عفونت نیز می‌تواند باعث پیچیده‌تر شدن درمان و تغییر هزینه‌ها شوند.
علاوه بر این، استفاده از درمان‌های نوین (مانند لیزر) که به تخلیه بهتر و دقیق‌تر کانال ریشه و ترمیم دندان کمک می‌کنند نیز می‌تواند بر روی هزینه نهایی تاثیر بگذارد.
هزینه عصب کشی و سایر درمان‌ها در کلینیک دندانپزشکی دکتر نعمت اللهی، کاملا مطابق با لیست اعلامی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌باشد و شما عزیزان هیچ هزینه اضافی بابت دریافت خدمات با کیفیت بالا و بی‌نظیر ما پرداخت نخواهید کرد.

درمان ریشه دندان در کلینیک دندانپزشکی نعمت اللهی

درمان ریشه همیشه میان عموم با شایعات زیادی همراه بوده است. شایعاتی که ممکن است فردی را از پیگیری درمان ناامید و پشیمان کنند و متاسفانه در آینده مشکلات بیشتری را برای وی به وجود آورند. در ادامه تعدادی از این شایعات و درست یا غلط بودن آن ها را بررسی می کنیم.
در واقع، درد درمان ریشه بسیار کمتر از دندان دردی است توسط دندان عفونی ایجاد شود. درمان ریشه معمولاً طی یک نوبت 1-2 ساعته انجام می شوند. دهان شما در طول کل عمل با استفاده از داروهای بی حسی موضعی، کاملا بی حس می شود. در کلینیک دندانپزشکی نعمت الهی ما با تجویز منطقی داروها، به شما کمک می کنیم تا در تمام مدت آرامش خود را حفظ کنید و پروسه درمان خود را به بهترین نحو به پایان برسانید.
دندان درد یک شاخص رایج دندان عفونی است که به درمان ریشه نیاز دارد. با این حال، همه دندان های آلوده باعث دندان درد نمی شوند. هنگامی که اعصاب دندان شما می میرد ممکن است به هیچ وجه احساس ناراحتی نکنید، اما دندان شما شکننده می شود و در صورت عدم درمان در نهایت می افتد. با انجام ویزیت های منظم با دکتر دندانپزشک، دندان های عفونی را پیش از بحرانی شدن تشخیص می دهید و به سادگی با یک درمان ریشه، از بروز مشکلات شدید در آینده پیشگیری خواهید کرد.
درمان ریشه هزینه بیشتری نسبت به مراقبت های پیشگیرانه دارد، اما در مقایسه با هزینه تعویض دندان از دست رفته، بسیار کم هزینه تر است. علاوه بر آن، درمان ریشه معمولاً تحت پوشش بیمه دندانپزشکی قرار می گیرد. در مقایسه با سایر روش های ترمیمی که ممکن است در صورت عدم درمان دندان عفونی، ضروری شوند؛ درمان ریشه بسیار مقرون به صرفه است. حفظ دندان طبیعی همیشه بهترین راه برای حفظ زیبایی لبخند و جلوگیری از عوارض بعدی است.
درمان ریشه دندان، کاری بسیار تخصصی است و نیازمند تجربه و دانش بالایی می‌باشد. هر گونه اشتباه و عدم مهارت از جانب دندانپزشک و یا نبود تجهیزات دندانپزشکی مناسب، می‌تواند این درمان را با شکست مواجه کرده و هزینه‌های جبران‌ناپذیری برای بیمار داشته باشد.
ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر نعمت اللهی، با استفاده از جدید‌ترین و به روز‌ترین دستگاه‌ها و تجهیزات دندانپزشکی و همچنین کادر مجرب و با تجربه خود، افتخار بیش از 18 سال خدمت‎رسانی در زمینه انجام انواع درمان‌های مربوط به دهان و دندان را داشته‌ایم.
شما عزیزان می‌توانید با خیالی آسوده و راحت، برای انجام درمان ریشه به کلینیک ما مراجعه نموده و در محیطی بسیار گرم و صمیمی، درمان دندان خود را انجام دهید.

قسمت نظر بسته شده است.

مشاوره رایگان و تماس