
عمل فک
جراحی فک یک جراحی زیبایی و درمانی مانند کامپوزیت دندان است که افراد زیادی جهت رهایی از مشکلات ناشی از ناهنجاریهای فک به آن تن میدهند. به طور کلی مشکلات تنفسی، دردهای مزمن در ناحیه فک، مشکلات جویدن غذا، بروز اشکالاتی هنگام صحبت کردن، آسیب و شکستن متداول دندانها و حالت غیر متعارف چهره و غیره از جمله مشکلات رایجی است که افراد درگیر با ناراحتیهای فک با آن درگیر هستند.
گاهی اوقات نیز ممکن است که ناهنجاریهای فک با مشکلات چندانی به همراه نبوده و هدف اصلی از انجام آن صرفا به منظور زیبایی و افزایش اعتماد به نفس میباشد. زیرا مشکلات صورت از جمله مواردی هستند که، علاوهبر مشکلات درمانی، بر روان و اعتماد به نفس اشخاص نیز تاثیر گذاشته و در نتیجه ارتباطات و مراودات اجتماعی آنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
جراحی ناحیه فک و صورت یک عمل جراحی تیمی و کاملا تخصصی است و تمرکز آن معمولا بر روی جراحی ترمیمی صورت و جراحی مانند بلیجینگ دندان ترومای صورت بوده که باید به واسطه متخصصان وارد و کارکشته جراحی زیبایی و دندانپزشکی صورت میگیرد.
جراحی فک پایین
ترمیم انحراف و عقب بردنجراحی فک بالا
خارج نمودن دندان داخلی و عقب بردن دندانها و لثهجراحی زیبایی فک
عمل زیباییرفع مشکلات
رفع مشکلات تنفسی و دردهای مزمنجراحی فک و صورت برای چه کسانی مناسب می باشد؟
حراجی ناحیه فک معمولا برای کسانی تجویز میشود که، فک آنها دارای عیب و ایرادهایی است. البته عیب و ایرادهای فک که نیاز به جراحی دارند، باید از جانب پزشک متخصص تشخیص داده شود. در واقع فک ناسالم و معیوب فکی است که برای فرد مشکلاتی را ایجاد کرده و روند زندگی طبیعی وی را با برخی مشکلات و ناراحتیها به همراه کند.
البته گاهی اوقات نیز هدف از جراحی فک و روکش دندان صورت صرفا زیبایی بوده و ناراحتی خاصی برای فرد ایجاد نمیکند. همانطور که در مبحث قبلی نیز اشاره کردیم فردی که با مشکلات و ناهنجاریهای فک دست و پنجه نرم میکند یا مشکلات متعددی درگیر است که این مشکلات منجر به بروز عملکردهای نامتعارف در تنفس، جویدن و صحبت کردن او میشود. مشکلات فک ممکن است بر اثر وقوع یک حادثه، بیماری و یا مادرزادی برای افراد به وجود بیاید.
به این ترتیب کسانی که به جراحی ناحیه فک و پروتز دندان حتیاج دارند باید دارای یکی از مشکلات فوق بوده و پزشک تنها راه خلاصی آنها را در جراحی صورت و فک بداند. به طور کلی کسانی که احتیاج به جراحی صورت و فک دارند کسانی هستند که دارای یکی از ناهنجاریهای زیر باشند.
عمل جراحی فک بالا
عمل جراحی ناحیه فک بالا معمولا در مواقعی توصیه میشود که شخص دارای ناراحتیهایی در ناحیه فک بوده و تنها راه درمان آنها انجام عمل جراحی باشد. البته گاهی اوقات نیز هدف اصلی از انجام عمل جراحی صورت و فک زیبایی و جذاب کردن حالت چهره میباشد.به طور کلی جراحی در ناحیه فک بالا، در جراحی ارتوگناتیک بسیار پرکاربرد است که با هدف خارج نمودن دندان داخلی و عقب بردن دندانها و لثه باقی مانده صورت میگیرد.
عمل جراحی در قسمت فک بالا به واسطه ایجاد برشی در لثه فک بالا انجام شده و آنگاه پزشک معالج با استفاده از تخصص و مهارتی که در این زمینه دارد به طور کنترل شده اقدام به شکستن فک بالایی کرده و سپس آن را به محل جدیدی روی صورت قرار میدهد.
لازم به ذکر است که محل جدیدی که فک برای اصلاح طرح لبخند روی آن قرار میگیرد ابتدا توسط مدلهای دندانی از قبل تعیین میگردد. همچنین جهت تعیین شدن محل جدید فک بالا از قطعه پلاستیکی کوچک استفاده میشود که قطعه پلاستیکی مورد نظر به دندانها متصل میگردد. در انتهای جراحی با استفاده از صفحات کوچک تیتانیوم و پیچ، فک در محل خود محکم و میگردد.
عمل جراحی فک پایین
جراحی فک پایین نیز یکی از روشهای درمان ناهنجاریهای فک است که معمولا متخصص، به واسطه برشی که در انتهای دهان و لثه مجاور دندانهای آسیاب بزرگ، ایجاد میکند، به فک پایین دسترسی مییابد.
سپس اقدام به برش مورب و شکستن کنترل شده فک پایین کرده و آن را به محل جدید حرکت میدهد و پس از محکم کردن فک در محل خود آن را با بخیههای قابل جذب بخیه میزند.
به طور کلی جراحی ناحیه فک پایین به منظور ترمیم انحراف فک پایین و عقب بردن فک پایین, جلو بودن فک پایین، عقب رفتگی فک، عدم تقارن چانه و فک پایین و روکش دندان نسبت به صورت و غیره انجام میشود.