پر کردن دندان

پر کردن دندان-نعت الهی

پر کردن دندان

پر کردن دندان با لیزر

دندان‌ها به دلایل مختلفی مانند تشکیل پلاک و یا عدم شستشوی مناسب و مداوم، دچار پوسیدگی دندان می‌شوند. یکی از راه‌های درمان پوسیدگی و حفره‌های ایجاد شده بر روی دندان، پر کردن دندان است که باید توسط دندانپزشک متخصص صورت بگیرد.

برای پر کردن دندان روش‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه به شما بهترین روش‌ها را معرفی خواهیم کرد. البته ممکن است بر اساس شرایط بیمار، دندان پزشک متخصص راهکارهای دیگری را پیشنهاد دهد و این مسئله کاملا درست است زیرا روش درمان باید بر اساس شرایط هر فرد مشخص شود.

پر کردن دندان با مواد سفید

به منظور درمان پوسیدگی‌های ایجاد شده بر روی دندان، در ابتدا دندان پزشک باید بخش‌های تخریب شده را از بین برده و سپس حفره‌های داخلی دندان را با مواد مناسب پر کند. در مواقع دیگری به غیر از پوسیدگی نیز از راهکار پر کردن استفاده می‌شود. 

از جمله این مواقع می‌توان به زمان‌هایی اشاره کرد که دندان ترک خورده و یا دچار شکستگی شده است. معمولا پس از پر کردن دندان آسیب دیده نیازی به روش‌های درمانی دیگری ندارید اما در مواقعی که آسیب دیدگی شدید باشد، ممکن است بر اساس صلاحدید پزشک معالج نیاز به روکش دندان  و دندانپزشکی بدون درد نیز داشته باشید.

پر کردن دندان-نعمت الهی

پر کردن دندان با آمالگام

آمالگام دندانی در واقع یک ماده‌ی ترمیم کننده‌ی مقاوم و نقره‌ای رنگ است. علت رنگ این ماده این است که ماده‌ی اولیه‌ی آن غالبا از جیوه‌ی مایع و آلیاژ پودری تشکیل می‌شود. این آلیاژ پودری ترکیبی از فلزات قلع، نقره و مس است؛ به همین دلیل رنگ آمالگام نقره‌ای است. این ماده نسبت به سایر مواد دندانپزشکی از مقاومت بیشتری برخوردار است اما بسیاری از بیماران به لحاظ زیبایی آن را نمی‌پسندند. این ماده نسبتا ارزان‌تر از سایر روش هاست و کار با آن تقریبا ساده است. 

به دلیل رسانا بودن فلزات تشکیل دهنده‌ی این ماده، در ابتدای پر کردن دندان ممکن است نسبت به سرما و یا گرما از خود حساسیت نشان دهد اما بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی این مشکل نیز برطرف می‌شود.

 

پر کردن دندان با سرامیک

یکی از طبیعی‌ترین روش‌ها برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده، استفاده از سرامیک است. این روش به علت رنگ بسیار نزدیکی که به دندان‌ها دارد، زیبایی دندان‌های طبیعی را به خطر نخواهند انداخت. بر خلاف آلاگام این ماده رسانا نیست؛ در نتیجه حتی در اوایل دوران درمان نیز با مصرف مواد غذایی سرد و یا گرم هیچ واکنش حساسیت‌زایی از خود نشان نمی‌دهد. تنها ضعفی که سرامیک نسبت به آمالگام و یا سایر روش‌های دیگر دارد این است که با جویدن مواد غذایی سفت، احتمال دارد که سرامیک دندان آسیب ببیند. از سوی دیگر اگر دندان به درستی پر نشود، فاصله‌ی میان قسمت سالم دندان و سرامیک باعث پوسیدگی بخش‌های سالم دندان و یا کیست دندان خواهد شد؛ بنابراین حتما در انتخاب دندانپزشک دقت کافی را داشته باشید.

 

پر کردن دندان با سرامیک-نعمت الهی

پر کردن دندان با روش سنتی

پر کردن دندان به طور کلی آسیب و یا عارضه‌ی خاصی را به دنبال ندارد اما در شرایطی ممکن است که درگیر عوارض شوید. لیستی از این عارضه‌های احتمالی عبارتند از:

- در صورتی که بیش از ۸ دندان توسط آرگام پر شود، ممکن است با عوارض ناشی از وجود جیوه روبرو شوید. 

- در برخی موارد نادر ممکن است که در هنگام فرایند ترمیم دهان، جراحی لثه تحلیل رفته و یا دهان زخمی شود. 

- در صورت‌عدم مهارت کافی دندانپزشک در برخی از اوقات شاهد آسیب دیدن دندان‌های مجاور خواهیم بود. 

- برخی از بیماران پس از اتمام فرآیند درمان، با مصرف مواد غذایی و یا قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی سرد و یا گرم در ناحیه‌ی دندان پر شده، احساس ناخوشایندی پیدا می‌کنند. 

پر کردن دندان به خودی خود عارضه‌ای را برای فرد بیمار به همراه ندارد. تنها کافیست در انتخاب پزشک خود دقت کافی داشته باشید.

 

عوارض پر کردن دندان-نعمت الهی

هزینه پر کردن دندان

اگر بخواهیم هزینه‌ی این خدمت درمانی را بررسی کنیم، باید بگوییم که قیمت پر کردن دندان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله این پارامترها می‌توان به میزان آسیب دیدگی دندان، تخصص دندان پزشک و روش پر کردن دندان اشاره کرد. قاعدتا موثرترین عامل در تعیین قیمت خدمات درمانی، مواد اولیه‌ای است که به کار گرفته می‌شود. برای اطلاع از قیمت دقیق هزینه‌های درمانی تنها کافیست از طریق یکی از راه‌های ارتباطی با ما تماس بگیرید.

مراقبت های بعد از پر کردن دندان

پس از پر کردن دندان، مراقبت‌های زیر را رعایت کنید:

1. عدم مصرف غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم تا از احتمال حساسیت بعد از پر کردن دندان جلوگیری شود.

2. اجتناب از مصرف غذاهای سفت و چسبنده که ممکن است به پر کردن دندان آسیب برسانند یا باعث جدا شدن آن ها شوند.

3. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید برای تقویت و حفظ سلامت دندان‌ها.

4. جویدن غذا با طرف دیگر دهان تا از قسمت پر شده دندان محافظت شود.

همچنین، در صورتی که هرگونه درد، حساسیت یا مشکل دیگری پس از پر کردن دندان ایجاد شود، به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

پر کردن دندان چقدر طول می کشد؟

مدت زمان پر کردن دندان به عوامل مختلفی مانند اندازه و نوع پر کردن، محل دندان در دهان، و اینکه آیا نیاز به درمان های دیگر (مثل درمان عصب کشی) دارد یا خیر، بستگی دارد. اغلب پر کردن دندان‌ها توسط دندان‌پزشک در یک جلسه انجام می‌شود و ممکن است تا چندین دقیقه یا یک ساعت به طول بیانجامد.

در صورتی که پرکردن دندان نیاز به مراحل بیشتری داشته باشد یا اگر نیاز به درمان‌های اضافی دندانی باشد، زمان ممکن است افزایش یابد. بهتر است این سوال را از دندان‌پزشک خود بپرسید تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد وضعیت خود و زمان لازم برای درمان دریافت کنید.

پر کردن دندان با مواد سفید بهتر است یا سیاه؟ هر کدام چه مزایا و معایبی دارند؟

پر کردن دندان با مواد سفید یا سیاه، هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. در زیر به مزایا و معایب هر یک اشاره می‌شود:

پرکردن با مواد سفید:

مزایا:
1. زیبایی: مواد پرکننده سفید، به دلیل شباهت بیشتر به رنگ طبیعی دندان‌ها، به زیبایی دندان کمک می‌کنند.
2. تراکم بالا: این نوع مواد پرکننده معمولاً دارای تراکم بالایی هستند که می‌تواند دندان را به خوبی پر کند و از نظر ظاهری مناسب باشد.
3. گزینه‌های متعدد: انواع مختلف مواد پرکننده سفید وجود دارند، از جمله رزین‌های کامپوزیت و پروسلن، که به افراد انتخاب‌های متنوعی را ارائه می‌دهند.

معایب:
1. قیمت بالا: مواد پرکننده سفید ممکن است گرونتر از مواد سیاه باشند.
2. زمان: پر کردن دندان با مواد سفید ممکن است زمان بیشتری نسبت به پرکردن با مواد سیاه به طول بیانجامد.

پرکردن با مواد سیاه:

مزایا:
1. قیمت مناسب: مواد پرکننده سیاه معمولاً ارزان‌تر هستند و برخی از افراد ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند.
2. سرعت بیشتر: پر کردن دندان با مواد سیاه معمولاً زمان کمتری نیاز دارد.
3. مناسب برای دندان‌های عقبی: در مواردی که دندان قابل رویت نیست، ممکن است مواد سیاه مناسب‌تر باشد.

معایب:
1. ظاهر غیرطبیعی: مواد پرکننده سیاه ممکن است ظاهر سیاهی داشته باشند و به دلیل تفاوت رنگ با دندان‌ها، زیبایی طبیعی را تضعیف کنند.
2. محدودیت در انتخاب رنگ: انتخاب رنگ مناسب با دندان‌ها در موارد مختلف ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

بهتر است با دندان‌پزشک خود در مورد نیازها و ترجیحات خود صحبت کنید تا بهترین گزینه برای شما را انتخاب کنید.

قسمت نظر بسته شده است.

مشاوره رایگان و تماس