
پر کردن دندان
پر کردن دندان با لیزر
دندانها به دلایل مختلفی مانند تشکیل پلاک و یا عدم شستشوی مناسب و مداوم، دچار پوسیدگی دندان میشوند. یکی از راههای درمان پوسیدگی و حفرههای ایجاد شده بر روی دندان، پر کردن دندان است که باید توسط دندانپزشک متخصص صورت بگیرد.
برای پر کردن دندان روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به شما بهترین روشها را معرفی خواهیم کرد. البته ممکن است بر اساس شرایط بیمار، دندان پزشک متخصص راهکارهای دیگری را پیشنهاد دهد و این مسئله کاملا درست است زیرا روش درمان باید بر اساس شرایط هر فرد مشخص شود.
پر کردن دندان با مواد سفید
به منظور درمان پوسیدگیهای ایجاد شده بر روی دندان، در ابتدا دندان پزشک باید بخشهای تخریب شده را از بین برده و سپس حفرههای داخلی دندان را با مواد مناسب پر کند. در مواقع دیگری به غیر از پوسیدگی نیز از راهکار پر کردن استفاده میشود.
از جمله این مواقع میتوان به زمانهایی اشاره کرد که دندان ترک خورده و یا دچار شکستگی شده است. معمولا پس از پر کردن دندان آسیب دیده نیازی به روشهای درمانی دیگری ندارید اما در مواقعی که آسیب دیدگی شدید باشد، ممکن است بر اساس صلاحدید پزشک معالج نیاز به روکش دندان و دندانپزشکی بدون درد نیز داشته باشید.
پر کردن دندان با آمالگام
آمالگام دندانی در واقع یک مادهی ترمیم کنندهی مقاوم و نقرهای رنگ است. علت رنگ این ماده این است که مادهی اولیهی آن غالبا از جیوهی مایع و آلیاژ پودری تشکیل میشود. این آلیاژ پودری ترکیبی از فلزات قلع، نقره و مس است؛ به همین دلیل رنگ آمالگام نقرهای است. این ماده نسبت به سایر مواد دندانپزشکی از مقاومت بیشتری برخوردار است اما بسیاری از بیماران به لحاظ زیبایی آن را نمیپسندند. این ماده نسبتا ارزانتر از سایر روش هاست و کار با آن تقریبا ساده است.
به دلیل رسانا بودن فلزات تشکیل دهندهی این ماده، در ابتدای پر کردن دندان ممکن است نسبت به سرما و یا گرما از خود حساسیت نشان دهد اما بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی این مشکل نیز برطرف میشود.
پر کردن دندان با سرامیک
یکی از طبیعیترین روشها برای ترمیم دندانهای آسیب دیده، استفاده از سرامیک است. این روش به علت رنگ بسیار نزدیکی که به دندانها دارد، زیبایی دندانهای طبیعی را به خطر نخواهند انداخت. بر خلاف آلاگام این ماده رسانا نیست؛ در نتیجه حتی در اوایل دوران درمان نیز با مصرف مواد غذایی سرد و یا گرم هیچ واکنش حساسیتزایی از خود نشان نمیدهد. تنها ضعفی که سرامیک نسبت به آمالگام و یا سایر روشهای دیگر دارد این است که با جویدن مواد غذایی سفت، احتمال دارد که سرامیک دندان آسیب ببیند. از سوی دیگر اگر دندان به درستی پر نشود، فاصلهی میان قسمت سالم دندان و سرامیک باعث پوسیدگی بخشهای سالم دندان و یا کیست دندان خواهد شد؛ بنابراین حتما در انتخاب دندانپزشک دقت کافی را داشته باشید.
پر کردن دندان با روش سنتی
پر کردن دندان به طور کلی آسیب و یا عارضهی خاصی را به دنبال ندارد اما در شرایطی ممکن است که درگیر عوارض شوید. لیستی از این عارضههای احتمالی عبارتند از:
- در صورتی که بیش از ۸ دندان توسط آرگام پر شود، ممکن است با عوارض ناشی از وجود جیوه روبرو شوید.
- در برخی موارد نادر ممکن است که در هنگام فرایند ترمیم دهان، جراحی لثه تحلیل رفته و یا دهان زخمی شود.
- در صورتعدم مهارت کافی دندانپزشک در برخی از اوقات شاهد آسیب دیدن دندانهای مجاور خواهیم بود.
- برخی از بیماران پس از اتمام فرآیند درمان، با مصرف مواد غذایی و یا قرار گرفتن در شرایط آب و هوایی سرد و یا گرم در ناحیهی دندان پر شده، احساس ناخوشایندی پیدا میکنند.
پر کردن دندان به خودی خود عارضهای را برای فرد بیمار به همراه ندارد. تنها کافیست در انتخاب پزشک خود دقت کافی داشته باشید.
هزینه پر کردن دندان
اگر بخواهیم هزینهی این خدمت درمانی را بررسی کنیم، باید بگوییم که قیمت پر کردن دندان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله این پارامترها میتوان به میزان آسیب دیدگی دندان، تخصص دندان پزشک و روش پر کردن دندان اشاره کرد. قاعدتا موثرترین عامل در تعیین قیمت خدمات درمانی، مواد اولیهای است که به کار گرفته میشود. برای اطلاع از قیمت دقیق هزینههای درمانی تنها کافیست از طریق یکی از راههای ارتباطی با ما تماس بگیرید.