چطور می توانم یک قرار ملاقات داشته باشم؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
هزینه مشاوره چقدر است؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
آیا شما بیمه را ارائه می دهید؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
محل درمانگاه کجاست؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
آیا باید به دکتر مراجعه کنم؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
چه گزینه های پرداختی را پیشنهاد می دهید؟
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است
مراجعه به دندانپزشک و رزور وقت در کلینیک دندانپزشکی در غرب تهران به هر دلیلی که باشد، ممکن است با ترس، نگرانی و سوال های زیادی برای شما همراه باشد. فارغ از نگرانی های معمول، در میان عموم گاهی فوبیای شدید از مراجعه به دندانپزشکی نیز مشاهده می شود. فارغ از ریشه و دلایل نگرانی شما، ما در کلینیک دندانپزشکی نعمت الهی در تمام مسیر کنارتان هستیم تا تجربه ای مناسب و بی خطر داشته باشید.
پیدا کردن پرسش برای سوال ها و نگرانی هایتان درباره دندانپزشکی امری طبیعی و از حقوق اولیه هر بیماری است. در ادامه به بررسی چندی از این سوالات متداول دندانپزشکی می پردازیم. در صورت سوالات بیشتر، تیم مجرب ما در خدمت شما هستند و با ارائه خدمات مشاوره ای علمی و دقیق، پاسخگوی شما خواهند بود.
مراجعه به موقع به دندانپزشک به شما کمک خواهد کرد تا پیش از حاد شدن وضعیت، از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنید. شناختن علائم هشدار دهنده و توجه به وجود آن ها در شما یا فرزندتان در این امر به شما یاری خواهد رساند. در صورت داشتن هر یک از این موارد به دندانپزشک مراجعه کنید. معاینه فوری از مشکلات و عفونت های جدی تر جلوگیری می کند:
- درد فک
- سرخی لثه
- صورت یا لثه متورم
- حساسیت دندان
- دندان های شکسته
- دهان خشک
- خونریزی لثه
- بوی بد دهان
چکاپ و معاینه منظم به تشخیص زود هنگام مشکلات کمک می کند تا بعداً از درمان های بزرگتر و پرهزینه جلوگیری شود. در یک چکاپ روتین، دندانپزشک با تمیز کردن جرم دندان ها شروع می کند. سپس نقاطی را روی سطوح و نزدیک لثه با ابزارهای مخصوص بررسی می کند. توصیه می شود هر 6 ماه یکبار یا بیشتر توسط دندانپزشک معاینه شوید. دندانپزشکان حاضر در کلینیک دندانپزشکی نعمت الهی به شما احساس آرامش می دهند و به شما با جزئیات توضیح خواهند داد که باید انتظار چه چیزی را داشته باشید. تیم باسواد و حرفه ای ما، در تمام مراحل درمان کنار شما خواهند بود.
با پیشرفت فناوری، دستگاه های اشعه ایکس امروزی، اشعه بسیار کمتری آزاد می کنند و نسبت به گذشته ایمن تر هستند. تصویربرداری اشعه ایکس به دندانپزشک شما کمک می کند تا با ساختار فیزیولوژیک و آناتومی فک و حفره دهان شما به خوبی آشنا شود. بدین ترتیب درمانی مناسب با وضعیت و متناسب با ویژگی های جسمانی شما تجویز خواهد شد.
تصویربرداری اشعه ایکس مورد نیاز برای دندانپزشکی، معمولا محدود به اوقات خاصی در سال است؛ مثلا پیش از انجام جراحی، برای چکاپ سالیانه یا بررسی وضعیت لثه های شما. اکثر بیماران بالغ هر سال عکسبرداری با اشعه ایکس و هر چهار تا پنج سال یک سری تصویربرداری کامل دهان انجام می دهند؛ اما افرادی که بیشتر در معرض مشکلات پوسیدگی دندان هستند ممکن است هر شش تا 18 ماه به تصویربرداری اشعه ایکس نیاز داشته باشند. این چند نوبت قرار گرفتن در مقابل اشعه ایکس کاملا امن بوده و هیچ آسیب قابل ملاحظه ای به شما وارد نخواهد کرد.
متاسفانه بعضی از افراد از ترس کرونا ترجیح میدند درمان خود را به تعویق بیاندازند که این امر میتواند مشکلات جدی مثل عفونت ، عود درد و مشکل و یا حتی از بین رفتن دندانهای را موجب شود.
- اولین گام اطمینان از سلامت خودتون هست
اگر احساس کسالت دارید، بی حالی و سرفه و... که دلیل آن را نمیدانید بهتر است مراجعه به دندانپزشکی و به زمان بعد از رفع کسالت موکول کنید و با این کار سلامت خودتون و اطرافیان رو به خطر نندازید.
- حتما نوبت قبلی بگیرید
بعضی از کلینیک های دندانپزشکی در نوبت دهی زمانبندی مناسب را رعایت نمیکنند که این امر باعث ازدحام و شلوغی و معطلی میشود و ریسک انتقال بالا میبرد .به همین علت کلینیک هایی که نوبت دهی متناسب با مدت زمان خدمات را دارند انتخاب کنید.
- رعایت پروتکل های بهداشتی پوششی
حتما مطب و کلینیکی که انتخاب میکنید پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و دستکش، کاور کفش، کاور لباس و کاور سر و مد نظر داشته باشه چرا که برای حفظ بهداشت محیط مطب و کلینیک این کار ضروریه. رو میتونید مشاهده کنید. همچنین ضدعفونی کردن دستها نیز باید قبل از ورود به مطب انجام شود.
- مطب یا کلینیک از سیستم تهویه خوبی برخوردار باشه؛
این مساله خیلی مهمه و حتی همانند بهتر هست که علاوه بر سیستم تهویه مناسب، از ساکشن خارج دهانی برای جلوگیری از پرتاب و پراکنده شدن ذرات حین کار استفاده بشه.
- استفاده از دهان شویه قبل و بعد از درمان؛
ضدعفونی دهان هم میتونه کمک کننده باشه و البته در بسیاری از درمان ها این امر جز روتین درمان هست مثل جراحی لثه که متخصصین پیشنهاد میکنن که با مواد ضدعفونی کننده مخصوص، دهان توسط دندانپزشک ضدعفونی شود.و در مقالات علمی جدید به استفاده از دهانشویه مناسب قبل از درمان تاکید شده که این امر میتواند ریسک انتشار ویروس را کاهش میدهد.
عموما کلینیک ها این موارد را رعایت میکنند و بیماران هم باید با دقت نظر بیشتری این موارد را درانتخاب محل درمان بررسی کنند.
- رادیولوژی دندان در دوران کرونا
بحث رادیولوژی هم یکی دیگر از نگرانی های بیماران ما است و سوال همه آنها این است که آیا رادیولوژی دندان در دوران کرونا خطرناک است؟
باید بگیم رادیولوژی دندان چه در شرایط حاضر و چه قبل از کرونا دستورالعمل های بهداشتی مشخصی دارند که باید برای جلوگیری از انتقال هرگونه بیماری رعایت شوند.و ما این موارد و باز هم بیان میکنیم تا بیماران باهاشون آشنا بشن و دقت کنند که حتما مراکز رادیوگرافی دندان این موارد رو رعایت کنند چرا که در این صورت ریسکی برای بیمار وجود نخواهد داشت و جایی برای نگرانی نیست.
اولین گام این هست که مرکز رادیولوژی سیستم تهویه مناسبی داشته باشه ودر اتاق رادیوگرافی بهتر هست که جریان هوا برقرار باشه.و اپراتور که کار عکس برداری را انجام میدهید موارد بهداشتی مثل استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کند.
در رادیولوژی opg و یا پانورامیک صورت بیمار به دستگاه نزدیک میشود و بیمار باید حین عکس برداری وسیله ای را بین دندانهایش نگهداری کند که در این صورت ضدعفونی دستگاه و داشتن روکش و کاور قابل تعویض برای وسیله دهانی بسیار مهم است.
برای رادیوگرافی داخل دهانی تیوب اشعه باید کاور مناسب داشته باشد و اگر از فیلم های دیجیتالی استفاده میشه باید حتما کاور داشته باشند و این امر باعث میشود که خطری متوجه بیمار نباشد.
رعایت بهداشت دهان و دندان و رسیدگی روزانه، عامل اصلی در جلوگیری از بروز بیماری های دهان و دندان و هزینه های هنگفت درمان آن می باشد. علاوه بر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه، با رعایت چند نکته ی کوچک، می توانید بهداشت دهان و دندان خود را به نحو چشمگیری ارتقا دهید. شامل:
- استفاده از محصولاتی که حاوی فلوراید هستند.
- محدود کردن تنقلات حاوی قند بالا
- خوردن یک رژیم غذایی متعادل از میوه ها و سبزیجات
- پرهیز از دخانیات
بهترین راه برای اطمینان از داشتن دهان و دندان سالم، رعایت رژیم متعادل و مراجعه منظم به دندانپزشک در کنار روتین منظم مراقبت از سلامت دهان و دندان با دو بار مسواک زدن در روز و نخ دندان کشیدن یک بار در روز است.
مسواک هایی با موهای نرم بخرید. سایزهای متوسط و سفت می توانند به دندان ها و لثه ها آسیب برسانند. دو بار در روز و با اعمال فشار ملایم، دندان هایتان را مسواک بزنید.
مسواک های برقی و دستی به خوبی دندان ها را تمیز می کنند. مسواک های دستی با ارتفاع موهای مختلط یا موهای زاویه دار بهتر از مسواک هایی با موهای تمام صاف می باشد. بهتر است هر 3-4 ماه یکبار مسواک خود را عوض کنید. اگر موهای مسواک خم شده یا بیرون زده، زودتر از موعد آن را تعویض کنید. مسواک با ظاهر معیوب نمی تواند به خوبی از پس تمیز کردن جرم های دهان و دندان برآید.
اکثر خمیردندان ها رشد باکتری های ناشی از مصرف غذاهای اسیدی، نوشیدنی و... را متوقف می کنند. خمیر دندان های دارای تاییدیه انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) Seal of Acceptance همیشه دارای فلوراید هستند که باعث تقویت و محافظت از دندان ها می شود. اگر با خوردن غذاها یا نوشیدنی های سرد یا گرم اذیت می شوید، پس از مشورت با دندانپزشک تان، خمیر دندان مخصوص دندان های حساس را انتخاب کنید.
بیماران مبتلا به حساسیت دندان هنگام مصرف غذاها یا نوشیدنی های گرم یا سرد، شیرین یا اسیدی احساس درد می کنند. حساسیت زمانی اتفاق می افتد که مینای دندان که معمولاً از پالپ و عاج دندان محافظت می کند، در اثر تماس مکرر با اسیدیته و دمای شدید نازک می شود. حساسیت همچنین می تواند در نتیجه موارد زیر ایجاد شود:
- عقب نشینی لثه ها
- دندان قروچه در هنگام خواب
- دندان های خرد شده یا شکسته
- سفید کردن دندان
- ارتودنسی و پر کردن
به دندانپزشک خود مراجعه کنید. وی پس از معاینه، منبع آسیب و حساسیت دندانی را می یابد و درمان های مناسب برای کاهش حساسیت را در اختیار شما خواهد گذاشت.
بله. شیرینی ها و غذاهای حاوی اسید مانند آب نبات و نوشابه، می توانند به دندان بچسبند و منجر به ایجاد پوسیدگی و حفره شوند. سیگار کشیدن و جویدن تنباکو نیز می تواند باعث سرطان دهان و بیماری لثه شود. بهتر است این عادات مضر را به حداقل برسانید و با ایجاد یک سبک زندگی سالم، در حفظ سلامتی خود بکوشید.
بستگی دارد، انواع مختلفی از دهانشویه وجود دارد. دهانشویه های آرایشی با هدف تازه کردن نفس و حفظ رنگ سالم دندان ها، دهانشویه های حاوی فلوراید برای مبارزه با پوسیدگی و دهان شویه های درمانی جهت استفاده در بیماران مبتلا به التهاب لثه، حساسیت دندانی و عفونت. در صورت وجود شرایط وخیم تر، دهانشویه های نسخه ای که اغلب حاوی کلرهگزیدین گلوکونات هستند جهت از بین بردن باکتری های عامل خونریزی، التهاب، تشکیل پلاک و بیوفیلم نیز موجود است. به صورت کلی استفاده از دهانشویه به عنوان اقدامی تکمیلی در راستای مراقبت از دهان و دندان توصیه می شود اما به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین مسواک زدن روزانه گردد.
مطالعات نشان می دهد که کودکان می توانند اولین پوسیدگی های خود را در دو سالگی تجربه کنند، بنابراین آکادمی دندانپزشکی کودکان آمریکا توصیه می کند که اولین ویزیت را پس از ظاهر شدن اولین دندان - یا حداکثر در اولین سال تولد - رزرو کنید. این به دندانپزشک شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی را که می تواند بر سلامت کلی کودک شما تأثیر بگذارد زیر نظر بگیرد و از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند.
سلامت دهان و دندان شما می تواند شاهدی بر سلامت سایر اعضای بدن باشد و وجود بیماری در این ناحیه، می تواند سلامتی بقیه بدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط بین سلامت دهان و سلامت کلی خود، می توانید با دید بهتری از سلامتی خود محافظت کنید.
دهان شما، مانند دیگر نواحی بدن، مملو از باکتری است. این باکتری ها عمدتا بی ضرر اند؛ اما دهان شما نقطه ورودی دستگاه گوارش و تنفس شما است و برخی از این باکتری ها می توانند باعث بیماری شوند. به طور معمول دفاع طبیعی بدن و مراقبت های بهداشت دهان و دندان خوب، مانند مسواک زدن و نخ دندان روزانه، باکتری ها را تحت کنترل نگه می دارد. با این حال، بدون رعایت بهداشت دهان و دندان، باکتری ها می توانند به سطحی برسند که ممکن است منجر به عفونت های دهان مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود.
همچنین، برخی از داروها مانند، ضد احتقان، آنتی هیستامین، مسکن، دیورتیک ها و داروهای ضد افسردگی، می توانند جریان بزاق را کاهش دهند. در صورت وجود خشکی دهان، بزاق نمی تواند به خوبی غذا را از روی دندان ها بشوید. در نتیجه ی تجمع ذرات غذایی و اسید، باکتری ها شروع به تکثیر بی رویه می کنند که می تواند منجر به بروز بیماری های مختلفی گردد.
مطالعات نشان می دهد که باکتری های دهان و التهاب مرتبط با شکل شدید بیماری لثه (پریودنتیت) ممکن است در برخی بیماری ها نقش داشته باشند؛ و بیماری های خاص مانند دیابت و HIV/AIDS می توانند مقاومت بدن را در برابر عفونت کاهش دهند و مشکلات بهداشت دهان و دندان را شدیدتر کند.
ضعف سلامت دهان و دندان شما ممکن است به بیماری ها و شرایط مختلف در ارگان های دیگر دامن بزند، از جمله:
- اندوکاردیت
- بیماری قلب و عروق
- عوارض بارداری و زایمان
- پنومونی
برخی شرایط نیز ممکن است بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد، از جمله:
- دیابت
- HIV/AIDS.
- پوکی استخوان
- بیماری آلزایمر
- اختلالات خوردن
- آرتریت روماتوئید
- برخی سرطان ها
- اختلال سیستم ایمنی بدن (سندرم شوگرن).
امروزه با رشد تکنولوژی دوام و ماندگاری ایمپلنت های دندانی بسیار باور نکردنی شده است. برای ساخت ایمپلنت های دندانی از آلیاژ تیتانیوم استفاده می شود که آن را بسیار بادوام تر می کند. همچنین استفاده از روش ها و فناوری های جدید منجر به افزایش عمر مفید ایمپلنت ها می شود.
طی تحقیقات انجام شده، نشان می دهد که به طور استاندارد طول عمر مفید ایمپلنت های دندانی در افراد مختلف متفاوت بوده و میانگین 10 الی 15 سال است که این ماندگاری به عوامل مختلفی چون نوع ایمپلنت، مکان قرارگیری آن و میزان رعایت بهداشت دهان و دندان افراد بستگی دارد.
از آنجایی که حفظ بهداشت دهان و دندان اهمیت فراوانی دارد، یافتن یک دندانپزشک متخصص خوب بسیار حائز اهمیت است. معیار های زیادی برای انتخاب یک دندانپزشک متخصص خوب وجود دارد که با دانستن و در نظر گرفتن هر یک از آنها می توانید متخصص مورد نیاز خود را بیابید. چند مورد از معیار هایی که باید در نظر داشته باشید عبارتند از:
- میزان و نوع تخصص دندانپزشک
- احساس مسئولیت در قبال بیماران خود
- میزان اعتبار و شهرت دندانپزشک در میان افراد
- داشتن مهارت ارتباطات
- دریافت هزینه معقول
- احساس رضایت درونی بیماران از مراجعه به دندانپزشک.
زمان شروع درمان ارتودنسی دندان ها با توجه به نوع ناهنجاری های دندانی و استخوانی، برای هر فرد متفاوت است. اما از آنجایی که پس از دوران بلوغ و کودکی رشد و شکل گیری استخوان ها کامل می شود، ارتودنسی دشوارتر شده و زمان زیادی به طول می انجامد. بنابراین توصیه می شود اگر نیاز به مرتب سازی، اصلاح کجی و نافرمی دندان های کودکان خود دارید، بهتر است در سنین پایین و قبل از بلوغ انجام دهید. بهترین زمان برای دختران 9 سالگی و برای پسرها 11 سالگی می باشد.
اغلب والدین تصور می کنند که چون دندان شیری می افتد، پس این دندان ها ریشه ندارند و در نتیجه به موقع نزد دندانپزشک مراجعه نمی کنند و این باعث می شود تا پوسیدگی دندان های شیری به مرحله عصب کشی و ترمیم برسد. باید بدانید که تمام دندان های شیری حداقل به اندازه 10 میلی متر ریشه دارند و باید مانند سایر دندان ها به آنها رسیدگی شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان کودکان خود می توانید از پوسیدگی دندان های شیری جلوگیری نمایید، چرا که این دندان ها برای رشد مناسب دندان های دائمی نقش مهمی دارند.
دهانشویه ها از محصولات بهداشتی پر طرفدار می باشند که برای رفع بیماری های دهان و دندان مانند از بین بردن بوی بد دهان، حفظ بهداشت دهان و دندان، تسکین درد های دهانی ناشی از میکروب و آفت، کاهش ابتلا به پوسیدگی و سوزش های دهان و زبان استفاده می شود. در صورت مصرف خودسرانه و طولانی مدت دهانشویه ها می تواند به سلامت دندان ها آسیب جدی وارد کند. یکی از شایع ترین عوارض آن تغییر رنگ دندان ها به ویژه دندان های جلویی می باشد. مدت زمان استفاده از دهانشویه اهمیت فراوانی دارد و باید حتما زیر نظر دندانپزشک متخصص باشد.
یک سوال از ما بپرسید
ما خوشحال هستیم که به سوالات مرتبط با سلامت دهان پاسخ دهیم.