جراحی دندان

جراحی دندان-نعمت الهی

جراحی دندان زیر مجموعه‌ای از دندانپزشکی به شمار می‌آید که با بیماری‌های مربوط به دهان و دندان سر و کار دارد. حوزه کاری دندانپزشک به تشخیص و بررسی اختلال‌های دندان، پیشگیری و معالجه در زمینه آسیب‌های دندان و بیماری‌های حفره دهان و... می‌باشد. جراحی دندان با اهداف متفاوتی صورت می‌گیرد، البته اکثر افراد بر حسب شناختی که از دندانپزشکی دارند آن را مربوط به امور ترمیم آسیب های  دهان و ناحیه فک و لثه می‌دانند اما باید دانست که دایره وظایف دندانپزشکان فراتر از این وظایف است. در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد جراحی‌های دندان صحبت کنیم و ببینیم این کار با چه اهدافی انجام می‌گیرد و باید چه نکاتی را پس از جراحی رعایت کنید.
به طور کلی جراحی دندان شامل جراحی استخوان فک و دندان می‌باشد که هدف اصلی از انجام جراحی اصلاح وضعیت دندان‌ها است. می‌دانیم که برخی از دندان‌ها برای کشیدن نیاز به جراحی دارند. از جمله دندان‌هایی که برای کشیده شدن به جراحی نیاز دارند دندان‌های نهفته یا دندان‌های عقل هستند و باید این کار توسط پزشک متخصص که دارای مدرک جراح-دندان پزشک است انجام می‌گیرد. دندان‌های نهفته به دندان‌هایی گفته می‌شود که هنوز در نیامده‌اند، دندان‌های عقل از جمله این دندان‌ها هستند که فضای کافی برای درآمدن وجود ندارد. اگر می‌خواهید برای زیبایی بخشیدن به دندان جراحی کنید بهتر است بدانید که هزینه سفید کردن دندان هم پایین است و می‌تواند گزینه خوبی باشد.

ترمیم و بازسازی دندان

سلامت دهان و دندان

رفع عیوب دندان

ایجاد تناسب صورت

بازسازی دندان

ترمیم و اصلاح دندان

ترمیم دندان

پر کردن و یا عصب کشی

روش های جراحی دندان

امروزه روش‌های جراحی متفاوت می‌باشد، در حالی که اکثر افراد جراحی دندان را با ارتودنسی و پلاک‌های ثابت دندان می‌شناسند. بهتر است بدانید که کار یک جراح دندانپزشک صرفا مربوط به ترمیم دندان‌ها و یا ثابت کردن وضعیت دندان‌ها نیست و برخی دیگر از مشکلات دندان همچون: ساختار گیجگاهی، جراحی کانال‌های ریشه، فک و دیگر مشکلات دهان توسط متخصصان صورت می‌گیرد.

جراحی دندان برای ایمپلنت

ایمپلنت روشی کارآمد و جایگزین بریج است که در هنگام از دست دادن یکی از دندان‌ها می‌توانید استفاده کنید و در اصلاح طرح لبخند نقش موثری دارد. ایمپلنت باعث می‌شود که ظاهر دندان طبیعی به نظر برسد، دندانپزشکان برای ایمپلنت کردن دندان از جراحی کمک می‌گیرند تا ایمپلنت‌ها پایه‌های تیتانیومی را در حفره و استخوان دندان فک بالا یا فک پایین قرار دهند. ایمپلنت که با نام کاشت دندان نیز شناخته می‌شود، روشی دائمی برای پر کردن دندان بوده که برای کاشت دندان به جراحی نیازمند است. معمولا قیمت کامپوزیت دندان با ایمپلنت دندان تفاوت جزئی دارد.

جراحی دندان برای پیوند استخوان

جراحی برای پیوند استخوان برای رفع مشکل تراکم استخوان ناکافی در فک فوقانی و تحتانی صورت می‌گیرد. همانطور که از نام این پیوند مشخص است، در این روش استخوانی به استخوان فک پیوند داده می‌شود که می‌توان پس از 4 تا 6 ماه شاهد جوش خوردن استخوان پیوند خورده به فک بود.

جراحی دندان برای کانال ریشه

یکی از رایج ترین انواع جراحی دندان کانال‌های ریشه و درمان ریشه دندان می‌باشد که معمولا بدون درد است و تاثیر زیادی در تسکین درد دارد. امروزه میلیون‌ها دندان برای جلوگیری از افتادن و یا تسکین درد و حساسیت دندان‌ها در حال درمان هستند. ناحیه‌ای تحت عنوان پالپ دندان در زیر مینای دندان وجود دارد که حاوی رگ‌های خونی، عصب‌ها و بافت می‌باشد. در صورتی که دندان پوسیده شود، باکتری‌ها می‌توانند وارد دندان شوند و به پالپ آسیب رسانند و باعث درد دندان، تورم و ایجاد دردهایی در ناحیه گردن و فک می‌شود. دندانپزشک با جراحی این نواحی می‌تواند پالپ عفونی شده را خارج کرده و دندان را درمان کند.

جراحی دندان برای بازسازی دندان

ممکن است در طول زندگی برای هر فرد اتفاقاتی رخ دهد که دندان آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد و دندان‌های آن‌ها دچار آسیب شوند، در برخی مواقع پرکردن دندان مشکل را برطرف می‌کند. در اینصورت شخص اعتماد به نفس خود را از دست داده و در پی ترمیم دندان خود بر می‌آید، جراحی با هدف بازسازی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند به افراد کمک شایانی کند اما هزینه لمينت دندان می‌تواند پایین تر باشد. جراحی با هدف بازسازی دندان به دو گروه تقسیم می‌شود: آسیب‌های بافت نرم و شکستگی‌ها. پوست و لثه مانند بریدگی‌هایی در داخل گونه، بریدگی‌های شدید یا خفیف در ناحیه کام، لب‌ها و یا زبان به آسیب‌های بافت نرم مربوط می‌باشد و شکستگی نیز در ارتباط با شکستگی دندان است.

جراحی دندان نهفته و نیمه نهفته

به دندان‌هایی که درون لثه‌ها گیر می‌کنند و از لثه خارج نمی‌شوند، دندان نهفته گفته می‌شود. ممکن است این اتفاق برای هر یک از دندان‌ها رخ دهد اما شایع ترین دندان نهفته به دندان‌های عقل مربوط می‌شود. در صورتی که دندان‌های عقل در ارواره‌ی فک گیر کنند، امکان بیرون آمدن برای آن‌ها وجود ندارد و منجر به بروز عفونت‌های مختلفی در لثه می‌شوند. به طور معمول دندان‌های عقل در جویدن و مراحل پردازش غذا در دهان کارکردی ندارند و کشیدن آن‌ها مشکلی را ایجاد نمی‌کند اما باید در نظر داشت که اکثر دندانپزشکان از روش جراحی برای کشیدن آن‌ها استفاده می‌کنند.

انواع روش جراحی دندان

مراحل جراحی دندان

مراحل جراحی کردن دندان تقریبا برای هر نوع جراحی ثابت است و معمولا متخصصان در روند جراحی برای اینکه بیمار درد حاصل از عمل جراحی را در بافت دهان خود کمتر حس کند، از بی حسی موضعی استفاده می‌کنند. پس از اینکه جراحی انجام شد ممکن است شخص احساس درد کند، این درد به دلیل تلاش بدن برای ترمیم ناحیه آسیب دیده یا همان حفره‌ای است که بر اثر جراحی ایجاد شده است و جای نگرانی نیست زیرا به مرور زمان، با ترمیم خودکار محل زخم، محل جراحی بهبود پیدا کرده و این درد از بین خواهد رفت.

علت جراحی دندان

جراحی با اهداف مختلفی برای ترمیم بیماری‌های دهان و دندان صورت می‌گیرد و به طور معمول بسیاری از دندان‌ها همچون: دندان‌های نهفته یا دندان‌های عقل برای کشیدن به جراحی نیاز دارند و این کار باید توسط دندانپزشک زیبایی ماهر انجام شود. دانستیم که دندان‌های نهفته دندان‌هایی هستند که هنوز از لثه خارج نشده‌اند و یا مانند دندان‌های عقل فضای کافی برای درآمدن دندان وجود ندارد، البته جراحی‌های دندان صرفا مربوط به کشیدن دندان نیست بلکه به منظورهای دیگری نیز انجام می‌گیرد.

چه زمانی به جراحی دندان احتیاج است؟

امروزه با پیشرفت فناوری‌های نوین در علم دندانپزشکی، متخصصان می‌توانند از روش‌های گوناگونی برای ترمیم دندان یا زیبایی بخشیدن به آن استفاده کنند. جراحی یکی از راه‌های درمان عارضه‌های دندان و دهان است که توسط دندان پزشکان و یا دندان پزشک اطفال مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما چه زمانی به جراحی کردن دندان نیاز است؟ در ادامه به مهم ترین شرایطی که به جراحی نیاز است اشاره خواهیم کرد.

پوسیدگی شدید دندان: پوسیدگی عمیق و شدید دندان که امکان کشیدن را به صورت عادی از بین می‌برد، اولین گزینه‌ای که در دندان‌ها، جراحی کردن دندان را به همراه خواهد داشت.

شکستگی فک: شکستگی فک به دلایل تصادف، افتادن، ضربه‌های محکم و... مورد دیگری است که نهایتا به جراحی ختم می‌شود.

نکروزپالپ: در صورتی که آسیب شدیدی به بافت عصبی لثه‌ها وارد شود، پولیپ‌های دندانی ایجاد می‌شودند که معمولا منجر به جراحی خواهند شد.

بیماری‌های پیشرفته‌ی لثه: بیماری‌های لثه که با نام پریودنتیت نیز شناخته می‌شود، معمولا به دو صورت مهاجم و مزمن ظاهر می‌شوند. بیماری‌های پیشرفته لثه مهاجم معمولا در سنین بیست سالگی به وجود می‌آید و بیشتر ریشه در ژنتیک و ایمونولوژی دارد.

ارتودنسی: بدیهی است که ارتودنسی یکی از شایع ترین دلایل برای انجام جراحی در دندان است. در بیشتر مواقع نیاز است که در هنگام ارتودنسی چند دندان کنده شود تا جا برای جابجایی سایر دندان‌ها باز شود.

دندان‌های نهفته: بیشتر در مورد دندان‌های نگفته صحبت کردیم و دانستیم دندان‌هایی که در لثه گیر کنند و امکان خارج شدن نداشته باشند، دندان‌های نهفته نام دارند که برای کشیدن آن‌ها به جراحی نیاز است.

ایجاد کیست در دهان: در برخی از مواقع آسیب‌هایی که به دندان و دهان وارد می‌شود منجر به ایجاد عفونت و پدید آمدن کیست بر روی لثه می‌شود. این اتفاق به طور معمول برای دندان‌های عقل نهفته رخ می‌دهد که باعث صدمه دیدن استخوان فک و دندان‌های کناری می‌شود. طبیعی است که دندانپزشکی ترمیمی برای رفع این مشکل به جراحی نیازمند می‌باشد.

آمادگی قبل از جراحی دندان

در این بخش به برخی از نکاتی که که باید قبل از جراحی‌های دندان رعایت شوند می‌پردازیم تا در حیت جراحی مشکلی ایجاد نشود.

  • اگر به بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشار خون و بیماری‌های قلبی دچار هستید و یا سابقه بیماری‌های خاص از جمله سکته مغزی و یا پیوند اعضاء دارید، حتما آن را به دندانپزشک خود اطلاع دهید. در برخی مواقع برای اقدام به جراحی نیاز است که شما نامه‌ای از پزشک معالج به دندانپزشک ارائه دهید.
  • بیمارانی که به دلایل مختلف داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند لازم است که حداقل یک روز قبل از انجام جراحی آن را زیر نظر پزشک خود قطع کنند تا در هنگام جراحی دچار خونریزی شدید نشوند.
  • توصیه می‌شود تا 24 ساعت پس از جراحی غذاهای سرد و به صورت پوره یا مایع مصرف شود.
  • از آنجایی که جراحی کردن دندان عمل سنگینی نیست، به حضور همراه الزامی نیست.

عکس جراحی دندان

مراقبت‌های بعد از جراحی دندان

پس از اینکه دندان شما مورد عمل جراحی قرار گرفت بهتر است نکات زیر را در جهت مراقبت از آن‌ها و درمان جراحی دندان رعایت نمایید تا هم درد کمتری احساس کنید و هم روند بهبود جراحی با سرعت بیشتری انجام پذیرد.

  • حداقل نیم ساعت با فشار ملایم گاز گذاشته شده بر محل دندان کشیده شده را نگه دارید.
  • خودداری از مکیدن و خالی نمودن مکرر آب دهان.
  • اجتناب از خوردن غذاهای سفت و نوشیدنی‌های داغ در روز اول
  • پیشگیری از مصرف دخانیات در روزهای اول جراحی
  • اجتناب از استفاده از نی برای نوشیدن مایعات تا 8-4 ساعت پس از جراحی.
  • اجتناب از مسواک زدن در ناحیه دندان کشیده شده تا 24 ساعت پس از جراحی.
  • استفاده از دهان شویه یا محلول رقیق نمکی به مدت 10 ثانیه.
  • استفاده از کمپرس سرد(کیسه یخ) یا یک تکه گاز استریل مرطوب شده در صورتی که محل جراحی دچار خونریزی شد.
  • از قرار دادن مواد مختلف و داروها بر روی محل جراحی بدون تجویز پزشک خودداری کنید.
  • در صورت احساس کردن درد از داروهایی که پزشک معالج تجویز کرده است استفاده کنید و  چنانچه قصد دارید آن‌ها را تغییر دهید حتما با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

هزینه جراحی دندان

جراحی کردن دندان با اهداف متفاوتی صورت می‌گیرد که هر کدام از آن‌ها روی قیمت جراحی دندان موثر هستند. به عنوان مثال کشیدن دندان عقل هزینه کمتری را در مقایسه با هزینه جرمگیری دندان‌ در کنار جراحی و یا کامپوزیت کردن دندان به خود اختصاص می‌دهد و باید دید که هدف از این جراحی چیست و قرار است چه عملی بر روی دندان و دهان اعمال شود. در صورتی که جراحی کردن دندان فرآیند سنگینی داشته باشد، با هزینه بیشتری را پرداخت کنید. از طرف دیگر تجربه متخصص و موقعیت مکانی دفتر پزشک نیز روی قیمت جراحی بدون تاثیر نخواهند بود، هر چه پزشک مشهورتر باشد و سابقه طولانی مدتی در عرصه جراحی داشته باشد، باید هزینه بیشتری را برای خدمات گرفتن از او پرداخت نمایید. بهتر است بدانید که جراحی کردن دندان بر روی زیبایی صورت نیز موثر است و توصیه می‌کنیم به دلیل هزینه کمتر به سراغ دندانپزشک غیر متخصص نروید، چرا که عوارض و مشکلات پس از آن هزینه بیشتری از نظر سلامتی برایتان خواهد داشت. در نهایت نوع بیمه‌ای که شخص دارد و روش جراحی روی قیمت جراحی عقل تاثیرگذار است.

جراحی دندان درد دارد؟

یکی از سوالات رایجی که بسیاری از بیماران قبل از انجام جراحی دندان دارند این است که آیا جراحی دندان درد دارد؟ پاسخ به این سوال بستگی به نوع و شدت جراحی، حساسیت بیمار و روش‌های مسکن و بی‌حسی دارد. اما به طور کلی می‌توان گفت که جراحی دندان در زمان انجام درد ندارد چون دندانپزشک با استفاده از داروهای بی‌حسی موضعی یا کلی، قسمتی از دهان یا بدن بیمار را بی‌حس می‌کند. اما بعد از جراحی ممکن است بیمار احساس درد، سوزش، خارش یا ورم در محل جراحی یا دندان‌های اطراف داشته باشد. این درد معمولا ملایم تا متوسط است و با استفاده از داروهای مسکن و ضدالتهاب که دندانپزشک تجویز می‌کند، کنترل می‌شود. برای کاهش درد بعد از جراحی دندان، بیمار باید توصیه‌های دندانپزشک را در مورد مصرف دارو، خوردن غذا، نوشیدن آب، شستشوی دهان و استراحت رعایت کند.

بعد از جراحی دندان چه بخوریم و چه نخوریم؟

یکی از عوامل مهمی که بر سرعت و کیفیت بهبودی بیمار بعد از جراحی دندان تأثیر دارد، انتخاب غذاهای مناسب است. بیمار باید در انتخاب غذاهایی که بعد از جراحی دندان می‌خورد، به نکات زیر توجه کند:

  • غذاهایی را بخورد که نرم، خنک و ملس باشند. این غذاها باعث تحریک، گرما یا خشکی محل جراحی نمی‌شوند و به روند التیام زخم کمک می‌کنند. برخی از این غذاها عبارتند از: سوپ، ماست، پودینگ، آبمیوه، بستنی، خوراک مرغ یا گوشت چرخ کرده و غیره.
  • غذاهایی را نخورد که سخت، تند، ترش، گرم یا خشک باشند. این غذاها می‌توانند باعث آسیب، التهاب، خونریزی یا عفونت محل جراحی شوند و به روند التیام زخم مانع شوند. برخی از این غذاها عبارتند از: نان، بیسکویت، گردو، بادام، پاستا، پیتزا، سس‌های تند یا ترش، آبلیمو، قهوه، چای، الکل و غیره.
  • غذاهایی را نخورد که دارای دانه‌های ریز باشند. این غذاها می‌توانند در محل جراحی یا درون پیچ ایمپلنت گیر کنند و باعث التهاب یا عفونت شوند. برخی از این غذاها عبارتند از: توت‌فرنگی، خربزه، هندوانه، خیار، گوجه‌فرنگی، نخود، عدس و غیره.
  • غذاها را با دقت و آرامش بخورد. بیمار باید از جویدن غذا با دندان‌های محل جراحی خودداری کند و غذاها را با دندان‌های سالم خود بجود. همچنین باید از مکیدن یا فشار دادن به محل جراحی با زبان یا لب خودداری کند. این کارها می‌توانند باعث خونریزی یا جابجایی ایمپلنت شوند.

جراحی دندان شکسته

جراحی دندان شکسته یکی از انواع جراحی دندان است که برای دندان‌هایی است که به دلیل ضربه، سقوط، حادثه یا استفاده نادرست از دندان شکسته یا ترک خورده‌اند. این دندان‌ها می‌توانند باعث درد، حساسیت، عفونت یا زشت شدن ظاهر دهان شوند. جراحی دندان شکسته به دو روش انجام می‌شود: ترمیم دندان یا کشیدن دندان.

جراحی دندان پوسیده

جراحی دندان پوسیده یکی از انواع جراحی دندان است که برای دندان‌هایی است که به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف غذاهای شیرین یا ترش پوسیده  شده‌اند. این دندان‌ها می‌توانند باعث درد، حساسیت، عفونت یا زشت شدن ظاهر دهان شوند. جراحی دندان پوسیده به دو روش انجام می‌شود: درمان ریشه دندان یا کشیدن دندان و جایگزینی.

جراحی دندان در کلینیک دندانپزشکی نعمت اللهی

دکتر نعمت اللهی با برخورداری از سابقه طولانی مدت در زمینه خدمات دهان و دندان و همچنین بهره مندی از برترین درجات علمی در این حوزه، می‌تواند خدمات مربوط به جراحی‌های دندان را با بهترین قیمت و با تضمین کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار دهد. شما می‌توانید برای گرفتن مشاوره و یا هر گونه عمل زیباسازی دهان و دندان به کلینیک دکتر نعمت اللهی مراجعه نمایید.

قسمت نظر بسته شده است.

مشاوره وتعیین وقت:44284234-021