مینای دندان-نعمت الهی

راه های پیشگیری از فرسایش مینای دندان

پوشش خارجی دندان که جزو سخت‌ترین مواد موجود در بدن محسوب می‌شود، مینای دندان نام دارد. مینای دندان، کل قسمت تاج دندان را می‌پوشاند و ضخامت آن در هر فرد و در هر دندانی متفاوت است. ‌بخش اعظمی از مینای دندان، از کلسیم تشکیل شده است و به دلیل سطح صیقلی و استحکامی که دارد، از دندان‌ها در برابر ضربه، پوسیدگی، ایجاد پلاک (جرم) و فشار محافظت می‌کند. فیمت لمینت دندان را از ما بخواهید.

از آن جایی که بافت مینای دندان از سلول‌های زنده تشکیل نشده، این بافت نمی‌تواند خود را ترمیم کند و در صورت پوسیدگی، چنانچه شرایط دهان و دندان مساعد نباشد، امکان گسترش پوسیدگی و تخریب بیشتر دندان وجود دارد.

عوامل موثر در تخریب مینای دندان

‌بخش مهمی از تخریب مینای دندان، به دلیل تغذیه نادرست می‌باشد. افراط در خوردن نوشیدنی‌ها و غذاهای شیرین، غذاهای بیش از حد اسیدی مانند ترشیجات، نوشیدنی‌های الکلی، نوشیدنی‌های گازدار، و همچنین تفریط در خوردن میوه و سبزیجات و غذاهای حاوی کلسیم و یا مصرف برخی داروها مانند آسپرین، شربت آهن و… می‌تواند مینای دندان را دچار پوسیدگی کند. بلیچینگ دندان

همچنین، بهداشت ضعیف دهان و دندان نیز جزو عوامل مهم تخریب مینای دندان محسوب می‌شود. استفاده روزانه از مسواک، نخ دندان و دهان شویه، می‌تواند تا حد بسیار زیادی از تخریب مینا یا پیشروی پوسیدگی جلوگیری کند.

برخی از افراد به دلیل ژنتیک‌شان، مینای دندان ضعیفی دارند. این افراد بیشتر از سایرین در معرض پوسیدگی دندان قرار دارند. همچنین، تغذیه مادر در دوران بارداری نیز تاثیر زیادی بر روی سلامت دهان و دندان کودک دارد. از کامپوزیت دندان قسطی چه میدانید

 

عوامل موثر در تخریب مینای دندان-نعمت الهی

مینای دندان از بین رفته

به دلیل اینکه دندان نمی‌تواند خودش را ترمیم کند، در قدم اول بهترین راهکار این است که، از بروز هرگونه پوسیدگی یا از بین رفتن مینای دندان جلوگیری کنیم و در صورت بروز مشکل، سریعا برای معاینه، به دندانپزشک مراجعه نماییم. جرم گیری دندان

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که مینای دندان یکباره تخریب نمی‌شود. در مرحله اول تخریب، رنگ مینای دندان به تدریج عوض می‌شود و به صورت لکه‌های سفید، خودش را نشان می‌دهد. در این مرحله، می‌توانید با رعایت بهداشت و استفاده از دهانشویه، روند فرسایش دندان را متوقف کنید.

چنانچه از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری نکنید، به تدریج مینای دندان به رنگ زرد درآمده و با پیشرفت پوسیدگی، مینای دندان قهوه‌ای رنگ می‌شود. قهوه‌ای شدن مینای دندان به معنای عمیق شدن پوسیدگی است و می‌تواند تا عصب دندان پیش برود.در چنین مواردی، احتمال شکستگی دندان یا التهاب لثه وجود دارد.

 

مینای دندان از بین رفته-نعمت الهی

هیپوپلازی مینای دندان

هیپوپلازی یکی از مشکلات رایج مینای دندان در کودکان است. هیپوپلازی، هم در دندان‌های شیری و هم در دندان‌های دائمی دیده می‌شود. در چنین شرایطی، مینای دندان نازک شده و شبیه به یک لایه گچی می‌شود. از علائم بصری این مشکل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       ایجاد لکه‌های سفید روی دندان
  •       سفید شدن غیر عادی بخشی یا تمام قسمت‌های دندان
  •       وجود شیار یا لایه لایه شدن دندان
  •       حساسیت دندان نسبت به سرما یا گرما
  •       بروز حفره‌های دندانی؛
  •       ایجاد لکه‌های زرد روی قسمت عاج دندان
  •       ساییدگی دندان

این عارضه، باعث می‌شود دندان‌ها در برابر پوسیدگی، مقاومت پایینی داشته باشند. برخی از دلایلی که باعث بروز این مشکل می‌شوند عبارتند از:

  •       آسیب و فشار بر روی دندان
  •       عفونت دهانی
  •       کمبود ویتامین یا مواد معدنی بدن
  •       ابتلا به یرقان و بیماری‌های کبدی
  •       ابتلا به سلیاک
  •       ابتلا به سندروم‌های ارثی مانند سندروم آشر، سکل، هیملر و… 
  •       کمبود ویتامین یا نقص در سلامتی مادر در زمان بارداری
  •       مصرف سیگار یا الکل توسط مادر باردار
  •       افزایش وزن مادر در زمان بارداری

هر چه زودتر بتوانید این عارضه را تشخیص دهید و برای جلوگیری از پیشرفت آن اقدام نمایید، در درمان آن موفقیت بیشتری خواهید داشت. چکاپ‌های منظم می‌تواند در تشخیص زودهنگام این بیماری، مفید باشد.

 

هیپوپلازی مینای دندان-نعمت الهی

پیشگیری از فرسایش مینای جدید

حتی اگر از نظر ژنتیکی و مادرزادی، دندان‌های شما از مقاومت پایینی برخوردارند، با رعایت برخی موارد، می‌توانید از فرسایش و پوسیدگی آن‌ها جلوگیری نمایید. همچنین، این راهکارها به شما کمک می‌کنند تا مینای دندان را تقویت کرده و لبخند زیباتری داشته باشید.

برخی از راهکار‌ها برای جلوگیری از فرسایش مینای دندان عبارتند از:

  •       جویدن آدامس بدون شکر؛
  •       کم کرد مصرف شیرینی و شکلات؛
  •       در صورتی که در خواب دندان قروچه می‌کنید، برای درمان آن به دندانپزشک مراجعه نمایید؛
  •       مصرف منظم انواع لبنیات؛
  •       در صورتی که مشکل گوارشی مانند رفلاکس اسید معده را دارید، برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید؛
  •       اجتناب از خوردن خوراکی‌های چسبناک که باعث قفل شدن دندان‌ها می‌شوند؛
  •       شناسایی عوامل فرسایش دهنده دندان (مانند غذا و نوشیدنی‌های اسیدی، بهداشت ضعیف، برخی داروها و…) و اجتناب از آن‌ها؛
  •       مسواک زدن دندان با خمیر دندان حاوی فلوراید؛
  •       غرغره کردن با دهان‎شویه حاوی فلوراید؛
  •       مشورت با دندانپزشک و درخواست معرفی محصولات مفید برای دندان؛
  •       مصرف مواد معدنی، ویتامین‌های ضروری، مکمل‌های ویتامین D و کلسیم؛
  •       یکی از راهکار‌های درمان خانگی دندان درد مصرف روغن نارگیل است. افزودن مقدار کمی از این روغن طبیعی به رژیم غذایی، درد دندان را تسکین داده و باعث          تقویت مینای دندان می‌شود؛
  •       بکار نبردن ابزارهای تیز مانند سوزن، برای خارج کردن غذای باقی‎مانده از بین دندان‌ها.

 

 

پیشگیری از فرسایش مینای جدید-نعمت الهی

ترمیم و تقویت مینای دندان

همانطور که قبلا اشاره کردیم، چنانچه به بافت مینای دندان آسیب وارد شده باشد، راهی به جز مراجعه به دندانپزشک و پر کردن دندان وجود ندارد. اما اگر پوسیدگی در مراحل اولیه باشد، می‌توان با راهکارهایی، از پیشرفت آن جلوگیری کرد. در صورتی که مینای دندان شما ضعیف شده باشد و می‌خواهید استحکام آن را بیشتر نمایید، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:برای رزرو وقت در کلینیک دندانپزشکی در غرب تهران تماس بگیرید

مراجعه به دندانپزشک و ترمیم به موقع دندان‌های آسیب دیده

یکی از راه‌های تقویت مینای دندان، حذف پوسیدگی‌های احتمالی روی آن است. هر چه دندان شما پوسیدگی کمتری داشته باشد، احتمال اینکه در آینده‌ای نزدیک، نیاز به عصب کشی داشته باشید یا آن را از دست بدهید کمتر است. بدین منظور، بهتر است هر چند ماه یکبار، جهت چکاپ به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت مشاهده پوسیدگی یا تغییر رنگ، نسبت به پر کردن دندان اقدام نمایید.

 

استفاده از درمان‌های دندانپزشکی مانند باندینگ، روکش یا ونیر

ونیر نوعی پوشش دندان بسیار نازک و شفاف است که طی یک الی دو جلسه، بر روی دندان چسبیده می‌شود. برای نصب ونیر، نیازی به تراشیدن دندان یا بی‌حسی موضعی ندارید. بسیاری از دندانپزشکان به مراجعینی که مینای دندان نازک و شکننده‌ای دارند، توصیه می‌کنند برای تقویت مینای دندان، از گزینه‌هایی نظیر ونیر استفاده کنند. ونیر تنها سطح جلویی دندان را پوشش می‌دهد.

چنانچه سطح وسیعی از دندان نیاز به محافظت داشته باشد، دندانپزشک گزینه‌هایی نظیر روکش یا باندینگ را پیشنهاد می‌کند.

ترمیم و تقویت مینای دندان-نعمت الهی

استفاده از سیلانت‌های دندانی

سیلانت ماده‌ای است که شیار‌های عمیق مولار و پرمولار دندان را می‌پوشاند و از مینای دندان، در برابر ساییدگی و پوسیدگی محافظت می‌کند. این روش برای مواظبت از دندان‌های افرادی که از مشکلات گوارشی نظیر رفلاکس معده رنج می‌برند، بسیار موثر است و تا 10 سال ماندگاری دارد.رای مشاهده آدرس کلینیک دندان پزشکی نعمت الهی کلیک کنید

دیدگاه خود را بنویسید

مشاوره وتعیین وقت:44284234-021

 

تخفیف ویژه پاییز 1403 (با گارانتی؛ بدون درد؛ قیمت های واقعی)

سفید کردن دندان (بروساژ) هر فک: 250,000 تومان

جرمگیری دندان هر فک: 470,000 تومان

کشیدن دندان معمولی: از 1,300,000 تا 2,900,000 تومان

جراحی دندان نهفته: از 3,900,000 تا 8,700,000 تومان

کامپوزیت زیبایی: از 1,200,000 تا 3,600,000 تومان

 کشیدن دندان اطفال: 750,000 تومان

 

مشاوره و تعیین وقت