خطرات عدم جرم گیری دندان

خطرات عدم جرم گیری دندان

در حفظ بهداشت دهان و دندان، جرم گیری دندان یکی از مهم‌ترین روش‌های نظافت است. با این حال، بسیاری از افراد عادت ندارند که به دوره‌های منظم جرم گیری دندان بروند و این موضوع می‌تواند خطراتی را برای سلامت دندان‌ها و لثه‌ها به همراه داشته باشد. عدم جرم گیری دندان باعث از بین نرفتن پلاک و باکتری‌های موجود در دهان می‌شود که ممکن است در صورت عدم اقدام به جرم گیری دندان، به شدت ازدیاد کرده و منجر به بیماری‌های لثه و بیماری های دیگر شود. در این مطلب قصد داریم در رابطه با خطرات عدم جرم گیری دندان صحبت کنیم.

بیماری‌های لثه نه تنها می‌توانند باعث از بین رفتن دندان شوند، بلکه با گسترش در سایر اعضاء بدن، مانند قلب و ریه، به تشدید بیماری‌های قلبی-عروقی و تنفسی منجر می‌شوند. همچنین، عدم جرم گیری دندان می‌تواند باعث بوی بد دهان نیز شود که می‌تواند به نوعی با آزار اجتماعی در فضای کاری و اجتماعی همراه باشد. بنابراین، ضرورت رعایت بهداشت دهان و دندان با تأکید بر جرم گیری دندان به منظور پیشگیری و کاهش خطراتی مانند بیماری‌های لثه و بوی بد دهان، امری حیاتی است که باید در برنامه‌های روزانه عمومی قرار گیرد.

اهمیت جرم گیری دندان در حفظ بهداشت دهان و دندان

جرم گیری دندان به عنوان یکی از روش‌های مهم در حفظ بهداشت دهان و دندان در نظر گرفته می‌شود. بدون شک، داشتن دندان‌های سالم و بهداشتی، از اهمیت فراوانی برخوردار است. به همین خاطر، جرم گیری دندان به عنوان یکی از روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دندانی و لثه‌ای، بسیار مهم تلقی می‌شود.

همچنین جرم گیری دندان باعث کاهش تجمع پلاک و باکتری‌های موجود در دهان می‌شود. پلاک و باکتری‌های موجود در دهان به شدت باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شوند و می‌توانند باعث بروز عفونت‌های دیگر در دهان شوند که منجر به بیماری‌های جدی‌ای مانند بیماری‌های قلبی-عروقی و تنفسی می‌شوند.

علاوه بر این، جرم گیری دندان به عنوان روشی کارآمد در پیشگیری از بیماری‌های لثه تلقی می‌شود. بیماری‌های لثه با عوارضی مانند خونریزی لثه، ترکیدگی لثه و دردهای دندانی همراه است.  عدم جرم گیری دندان، می‌تواند به طور قابل توجهی احتمال بروز بیماری‌های لثه را افزایش دهد.

در نتیجه، جرم گیری دندان به عنوان یکی از روش‌های اساسی و موثر در حفظ بهداشت دهان و دندان تلقی می‌شود و باید به منظور پیشگیری از بیماری‌های دندانی و لثه‌ای، به شکل منظم و در بازه‌های زمانی مقرر توسط دندانپزشکان انجام شود.

روش های جرم گیری دندان

روش‌های جرم گیری دندان، به عنوان یکی از روش‌های مهم در حفظ بهداشت دهان و دندان، بسیار مهم و ضروری هستند.

جرم گیری دندان یکی از روش‌های پیشگیری از بیماری‌های دندانی و لثه‌ای است. این روش با کمک مواد شیمیایی یا دستگاه‌های برقی و الکتریکی، از سطح دندان‌ها و میان فضاهای بین دندان‌ها جرم و پلاک را گرفته و پاک می‌کند. جرم گیری دندان باعث کاهش تجمع پلاک و باکتری‌های موجود در دهان می‌شود که باعث ایجاد بوی بد دهان می‌شوند و می‌توانند باعث بروز عفونت‌های دیگر در دهان شوند که منجر به بیماری‌های جدی‌ای مانند بیماری‌های قلبی-عروقی و تنفسی می‌شوند.

جرم گیری دندان با استفاده از دستگاه‌های الکتریکی، شامل سونیکاسیون و اولتراسونیک است. در سونیکاسیون، قطعات فرش دندان به صورت خودکار حرکت می‌کنند و در این روش دستی نیازی به استفاده از فرش دندان نیست. در اولتراسونیک، با استفاده از امواج صوتی، جرم و پلاک از سطح دندان‌ها جدا شده و از دندان‌ها پاک می‌شوند.

استفاده از جرم گیری دندان، به عنوان روشی کارآمد در پیشگیری از بیماری‌های لثه تلقی می‌شود و می‌تواند به طور قابل توجهی احتمال بروز بیماری‌های لثه را کاهش دهد. برای انجام جرم گیری دندان، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید و با او درباره روش‌های مناسب و فرکانس مناسب برای جرم گیری دندان صحبت کنید.

راهکارهایی برای جلوگیری از ترس از جرم گیری دندان

ترس از جرم گیری دندان، برای بسیاری از افراد دغدغه‌ای مهم و متعارف است. این ترس ممکن است به دلیل تجربیات ناخوشایند قبلی در دندانپزشکی، عدم اطلاعات کافی درباره فرایند جرم گیری دندان یا حتی ترس شدید از دندانپزشک باشد. در این مقاله به برخی راهکارهایی جهت کاهش ترس از جرم گیری دندان پرداخته شده است.

1- سوال کنید: اگر برای اولین بار به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، بهتر است از دندانپزشک خود درباره فرایند جرم گیری دندان و ابزارهای مورد استفاده سوال کنید. با پاسخ به سوالات خود، می‌توانید هرچه بیشتر با روش‌ها و ابزارهای مورد استفاده آشنا شوید و از ترس خود بکاهید.

2- موسیقی گوش کنید: گوش دادن به موسیقی، می‌تواند به شما در کاهش ترس از جرم گیری دندان کمک کند. با گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود، می‌توانید ذهن خود را از فرایند جرم گیری دندان منحرف کنید و تمرکز خود را روی موسیقی قرار دهید.

3- از تنفس عمیق استفاده کنید: قبل از شروع جرم گیری دندان، از تنفس عمیق استفاده کنید و تمرکز خود را روی نفس‌های عمیق خود بگذارید. این کار می‌تواند به شما در کاهش ترس و اضطراب کمک کند.

4- به زمان‌بندی خود دقت کنید: برای جلوگیری از ترس از جرم گیری دندان، بهتر است به زمان‌بندی خود دقت کنید. سعی کنید روزی که می‌خواهید به دندانپزشک مراجعه کنید، بهترین حال و هوا را داشته باشد. اگر دچار استرس هستید، سعی کنید قبل از ملاقات با دندانپزشک، زمانی برای تفریح و استراحت در نظر بگیرید.

5- با دندانپزشک خود صحبت کنید: اگر هنوز هم ترس از جرم گیری دندان دارید، با دندانپزشک خود صحبت کنید. او می‌تواند به شما در فهمیدن و جلوگیری از ترس کمک کند و راهکارهای مناسب برای شما پیشنهاد دهد.

دیدگاه خود را بنویسید

مشاوره وتعیین وقت:44284234-021

 

تخفیف ویژه پاییز 1403 (با گارانتی؛ بدون درد؛ قیمت های واقعی)

سفید کردن دندان (بروساژ) هر فک: 250,000 تومان

جرمگیری دندان هر فک: 470,000 تومان

کشیدن دندان معمولی: از 1,300,000 تا 2,900,000 تومان

جراحی دندان نهفته: از 3,900,000 تا 8,700,000 تومان

کامپوزیت زیبایی: از 1,200,000 تا 3,600,000 تومان

 کشیدن دندان اطفال: 750,000 تومان

 

مشاوره و تعیین وقت